ΜοΔ Αθηνών: Εκδικάζεται η ένοπλη ληστεία με τραυματισμό του Πάνου Καλίτση και της Έλενας Χριστοπούλου

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, εκδικάζεται η ένοπλη ληστεία σε βάρος του κομμωτή Πάνου Καλλίτση, και της συζύγου του Έλενας Χριστοπούλου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να ξεκινήσει, με κατηγορούμενους τον 30άχρονο Ειδικό Φρουρό της ομάδας ΔΙΑΣ, 47άχρονο ποινικό έγκλειστος με άδεια από τις φυλακές Αγιάς Χανίων  και 37άχρονο Ιρακινό .

Η ακροαματική διαδικασία θα αρχίσει με την εκλογή των ενόρκων που θα συγκροτήσουν το Δικαστήριο, ενώ ο πρώτος που θα κληθεί να καταθέσει είναι το θύμα της επίθεσης, ο κομμωτής των διασήμων, Πάνος Καλλίτσης. Ο ίδιος στο παρελθόν έχει αναγνωρίσει και τους τρεις άνδρες που μέχρι και σήμερα κρατούνται προσωρινά, ως τους δράστες της επίθεσης που δέχθηκε 30 Ιανουάριου του 2016 στο γκαράζ του σπιτιού του στον περιφερειακό του Λυκαβηττού.
Οι τρεις άνδρες οργάνωσαν ενέδρα σε βάρος του κομμωτή, με τον ποινικό να εισέρχεται στο εσωτερικό του γκαράζ, ο ιδιος τον πυροβόλησε στο θώρακα και στα πόδια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Γεννηματάς.

Είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθούν οι βολίδες από το θώρακα και το πόδι ενώ παρουσα στο συμβάν ήταν η σύζυγός του, η οποία δεν τραυματίστηκε.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίσταση τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ληστείας και της απλής συνέργειας στις παραπάνω πράξεις. Κατά τις απολογίες τους, οι δυο εξ αυτών έχουν αποδεχθεί τις κατηγορείς υποστηρίζοντας όμως, ότι σε καμία περίπτωση δεν είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση. Αντίθετα, ο Ιρακινός κατηγορούμενος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή με τα αποδιδόμενα κατά αυτού αδικήματα