ΜΟΔ Αθηνας: Επιτέθηκαν στον “παιδόφιλο με το βαν” και σε μάρτυρα υπεράσπισής του|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Με φωνές, ξύλο και ένταση ξεκίνησε η διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη του “παιδόφιλου με το βαν”, Φίλιππου Λεβέντου, ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω πριν από περίπου έναν χρόνο και παραμένει προφυλακισμένος.

image

Ο 40άχρονος Φίλιππος Λεβέντος, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω πριν από περίπου έναν χρόνο, ενώ επιβίβαζε 13άχρονο αγόρι στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του με σκοπό την αποπλάνησή του.
Σε διακοπή της δίκης, συγγενείς του δεύτερου θύματος στην υπόθεση -ενός 14χρονου κοριτσιού που φέρεται να είχε βιαστεί από τον κατηγορούμενο τον Αύγουστο του 2014- επιτέθηκαν με γροθιές και μπουνιές σε μάρτυρα υπεράσπισης του κατηγορουμένου.
Νωρίτερα η ανήλικη είχε μπει στην αίθουσα την ώρα της δικής και πέταξε ένα μπουκάλι προς τον 40άχρονο βρίζοντας τον, με τους συγγενείς της και τους αστυνομικούς να προσπαθούν να την απομακρύνουν.
Ο κατηγορούμενος, ενώπιον της Έδρας αρνήθηκε τις κατηγορίες του βιασμού, της απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκου και της προμήθειας και κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας που τον βαρύνουν.
Η δίκη συνεχίζεται.
______
*της Άννας Κανδύλη.