ΜΟΔ Αθήνας: Διατάχθηκε βίαιη προσαγωγή μαρτύρων στη δίκη για το φονικό εμπρησμό της Marfin

Την βίαιη προσαγωγή δέκα μαρτύρων διέταξε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας προκειμένου να εξεταστούν για την υπόθεση του φονικου εμπρησμού του υποκαταστήματος της Marfin στη Σταδίου, κατά τον οποίο δολοφονήθηκαν τρεις υπάλληλοι.

Marfin_2010.png

Διεκόπη για τις 14 Ιανουαρίου 2016, η εκδίκαση της δολοφονικής επίθεσης στη Marfin, ενώ η Έδρα του Μεικτου Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, διέταξε τη βίαιη προσαγωγή 10 μαρτύρων. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου παρακάθονται ο αντιεξουσιαστής Θεόδωρος Σίψας, 34 ο οποίος αρνείται ότι εμπλέκεται στο φονικό εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin το Μάιο του 2010 κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου κατά του πρώτου Μνημονίου και ο Παύλος Αντρέεβ, 28 κατηγορούμενος για τον εμπρησμό στο βιβλιοπωλείο “ΙΑΝΟΣ”.
Μετά την απολογία του στον Ανακριτή με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφού τα στοιχεία της δικογραφίας δεν θεωρήθηκαν επαρκή ώστε να διετάχθη προφυλάκιση.
Τα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζουν,  είναι – κατά περίσταση – για τα κακουργηματικά αδικηματα της ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Στον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin είχαν δολοφονηθεί τρεις υπάλληλοι του υποκαταστήματος- η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική ως αιτία θανάτου είχε αποδοθεί σε ασφυξία.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα «Στην Αθήνα στις 5/5/2010 ο Θ.Σίψας, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ενεργώντας εκ προθέσεως και από κοινού με έτερους δύο άγνωστους ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως με κοινή δράση και κοινό ανθρωποκτόνο δόλο και γνωρίζοντας ότι εντός του επί της οδού Σταδίου αριθ.23 στην Αθήνα κείμενου διώροφου κτιρίου ευρίσκοντο άνθρωποι, αφού εις εκ των δύο αυτών άγνωστων δραστών έθραυσε τους υαλοπίνακες της προσόψεως του εν λόγω διώροφου κτιρίου, στο ισόγειο του οποίου στεγαζόταν το υποκατάστημα της ανωνύμου τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία “MARFIN-EGNATIA BANK” και ο έτερος δράστης περιέβρεξε με εύφλεκτο υγρό εσωτερικά, τμήμα της αριστερής πλευράς του ισόγειου χώρου του εν λόγω κτιρίου, ο Θ.Σίψας εκσφενδόνισε εντός του κτιρίου αυτού ενεργοποιημένο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό-βόμβα μολότοφ, προξενώντας έκρηξη και εντεύθεν πυρκαγιά εντός του ως άνω κτιρίου…».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport