Μηνύσεις πολιτών σε «υποτιθέμενη» αυθαιρεσία Λιμενικών, που υπογράφουν παράβαση, για να τον «τρομοκρατήσουν»”.. του ΓΓ ΕΠΛΣ

«Τρόποι άμυνας, απέναντι στην «υποτιθέμενη» αυθαιρεσία των Λιμενικών υπαλλήλων είναι να καταθέτουν μηνυτήρια και πειθαρχική αναφορά, κατά αυτών που υπογράφουν την βεβαίωση της παράβασης», καταγγέλλει ο ΓΓ της ΕΠΛΣ

Μεγάλη αύξηση μηνύσεων παρατηρείται τον τελευταίο καιρό σε στελέχη Υπηρεσιών Υπαγωγής Ενώσεως μας, που τείνει να γίνει η«νέα μόδα» άμυνας πολιτών που παρανομούν επανειλημμένα και μάλιστα έχοντας μεγάλο κέρδος από αυτό.
Επίσης μεγάλη και η οικονομική άλλα και ψυχολογική ζημίωση των συναδέλφων μας που καλούνται εκτός από να αποδείξουν υπηρεσιακά ότι έκαναν το καθήκον τους με επαγγελματισμό και μεροληπτικότητα αλλά και στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον τους αποδεικνύοντας στον περίγυρο τους την άδικη και στοχευόμενη σπίλωση ακόμα και  δυσφήμιση του ονόματος τους καθώς οι Υπηρεσίες μας βρίσκονται σε μικρές επαρχιακές πόλεις. Με αφορμή την οικονομική κρίση, οι συζητήσεις πάνω στο θέμα της παραβατικότητας πληθαίνουν. Στον τόπο μας, σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες  που βιώνουμε, το θέμα απασχολεί την κοινή γνώμη, ίσως όσο κανένα άλλο, γιατί προβάλλεται ως κεντρικός παράγοντας της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην οποία έχει βυθιστεί ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.

Τρόποι άμυνας απέναντι στην «υποτιθέμενη» αυθαιρεσία των Λιμενικών υπαλλήλων είναι να καταθέτουν ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ κατά αυτών  που υπογράφουν την βεβαίωση της παράβασης.
Έτσι καταφέρνουν όχι μόνο να «τρομοκρατήσουν» τον συνάδελφο αλλά και να φοβίσουν όλο το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής καθώς εκτός της ηθικής βλάβης του ονόματος τους επέρχεται και  οικονομική  βλάβη καθώς καλούμαστε να παρέχουμε έγραφες εξηγήσεις στον Εισαγγελέα που διερευνά την καταγγελία ή Μηνυτήρια αναφορά αλλά ακόμα και στο Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου μας.
Αναφορικά μια έγγραφη παροχή  Ε Ξ Η Γ Η Σ Ε Ω Ν  προς τον  κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑΥΤΟΔΙΚΕΙΟΥ από δικηγόρο κοστίζει περί τα 400-500 ευρώ. Χρήματα τα οποία από τον μισθό μας απομένουν να διαχειριστούμε τον μήνα μας!!
Η υποστήριξη της Στρατιωτικής ηγεσίας σε τέτοια περιστατικά  ανύπαρκτη. Ο φόβος και η αποποίηση ευθυνών  κάθε υπηρεσιακού παράγοντα γίνεται μεγάλη και έτσι ο συνάδελφος που έχει δεχτεί αυτή την επίθεση γίνεται έρμαιο της τύχης του. Έτσι επέρχεται η ηθική απογοήτευσή του και  εισέρχεται σε μια εργασιακή  επιχειρησιακή χειμέρια νάρκη.
Ο Ρόλος και ο Σκοπός της Ένωσης μας εκτός των άλλων, η δημιουργία  ενός  μεγάλου προγράμματος  νομικής υποστήριξης των εν ενεργεία Συναδέλφων μας, υποστηρίζοντας τόσο αυτόν όσο και την οικογένειά του. Η  αυτή κάλυψη, αναφέρεται στην υπεράσπιση των Συναδέλφων μας  ενώπιον ποινικών δικαστηρίων και πειθαρχικών συμβουλίων όταν κατηγορούνται για εξ” αμελείας ή από ενδεχόμενο δόλο ποινικά αδικήματα που έχουν σχέση με την επαγγελματική τους δραστηριότητα . Ακόμα και τηλεφωνικά  να μπορούν να βοηθούν το Λιμενικό στρατιωτικό προσωπικό να ενημερώνεται εγκαίρως και να γνωρίζει πλήρως όλα τα δικαιώματά του για κάθε τι νομικό και όχι μόνο, που το αφορούν.
Τέλος πρέπει να σταματήσει ο Εκφοβισμός Συναδέλφων λαμβάνοντας μιας μορφής «bullying» από κατά εξακολούθηση παράνομων ατόμων και να αναπτερωθεί το ηθικό των συναδέλφων μας παρέχοντας τους ασφάλεια, υποστήριξη και σιγουριά  από Συνδικαλιστικούς φορείς  μέσω πρωτοβάθμιων ενώσεων αλλά και από την Στρατιωτική ηγεσία.
Με εκτίμηση,
Αρχικελευστής ΛΣ- ΤΣΑΚΝΗΣ Αθανάσιος
Γ.Γ ΕΠΛΣ Εύβοιας- Βοιωτίας Ν/Α Φθιώτιδας