“Μηδέν εις το πηλίκον”….

Ανοιχτή επιστολή με πολλούς αποδέκτες από Αστυνομικό – συνδικαλιστή* για την υποσχέσεις προς το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ και τις υποσχέσεις που έλαβαν χωρίς οικονομικό αντίκρισμα οι Αστυνομικοί

«Η Ελλάδα σαν χώρα πέρασε 10 χρόνια κρίσης, 2 μήνες αυτό το πρωτόγνωρο γεγονός της καραντίνας. Στο μεσοδιάστημα αυτό γνωρίσαμε κυβερνήσεις αυτοδύναμες, συνεργασίας, αυτοδύναμες και πάλι με χρονική αλληλουχία. Πολλές υποσχέσεις Αριστερά και Δεξιά μα στην ουσία τίποτα ουσιαστικό στην καθημερινότητα και στην τσέπη του ένστολου προσωπικού.
Τι κι αν κολυμπήσαμε σε αχαρτογράφητα νερά σαν χώρα σαν συνδικαλισμός; Τι και αν μας πλημμύρισαν τυφλές ελπίδες;
Στην καθημερινότητα μας συνάδελφοι, λίγα, ελάχιστα, έως τίποτα, δεν άλλαξε.
Κύριε Πρωθυπουργέ ,

το χέρι σας ακόμα φαντάζει όρθιο στα μάτια μας όταν μας κουνούσατε το δάχτυλο ότι δεν θα μας ξεχάσετε. Ελπίζω να το κατεβάσατε, όχι τίποτα άλλο μη τυχόν και πάθετε καμία αγκύλωση. Εδώ είμαστε σαν οργανισμός, και στην καραντίνα βάζοντας τα στήθη μας μπροστά οι υπηρετούντες των υπηρεσιών που δεν ανήκω:Ασφάλεια, Τμήματα , Τροχαία. Αλλά και στο ύψιστο εθνικό θέμα του Έβρου. Εκεί που όλη η Αστυνομία αυτοβούλως έκοβε τις άδειες για να βρίσκεται και να ψελλίσει ο καθένας ενδόμυχα τον εθνικό ύμνο και τον όρκο που έδωσε μπαίνοντας στο σώμα.

Δέχομαι a priori ότι τα οικονομικά της χώρας δεν μπορούν να καλύψουν όλο το φάσμα και την ζημιά που επήλθε,όμως κύριοι κυβερνώντες η πλάτη μας έβγαλε αίμα από τα χτυπήματα στην πλάτη και τα ευχαριστώ που μεταφράζονται σε λόγια,κινήσεις σώματος,και μέχρι εκεί, για όλους εμάς που μείναμε εκεί έξω ώστε να καμαρώνετε σήμερα, πως όλα πήγαν καλά. Καλά κάνατε και βοηθήσατε ομάδες όπως οι γιατροί, νοσηλευτές, ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά ειλικρινά πουθενά δεν χωρούσαμε;.. Είμαστε οι δεδομένοι ή απλά μια ανεπαίσθητη εργασιακή ομάδα που θεωρητικά δεν έχει καμία άλλη πολιτική δύναμη να την εκφράσει;

Κύριοι της αντιπολίτευσης,

δυστυχώς χάσατε καλή ευκαιρία να προτείνετε το εύκολο,το ανέξοδο:να ενταχθούμε και εμείς σε κάποιο από τα επιδόματα. Και δεν πέρασαν ούτε 11 μήνες από τότε που φύγατε από τα κανάλια της εξουσίας. Όταν σε όλους τους τόνους λέγατε δεν επαρκούν τα οικονομικά μέτρα ούτε εσείς ψελλίσατε τις λέξεις ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ για λόγους που όλοι οι υπόλοιποι φανταζόμαστε και εσείς γνωρίζετε καλύτερα.

Συναδέλφισσα και Συνάδελφε,

όπως αντιλαμβάνεσαι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όλοι έδειξαν τη ΑΓΆΠΗ τους για το ένστολο προσωπικό. Από πουθενά λοιπόν μην περιμένεις βοήθεια. Πάλι θα επισκέπτονται τμήματα,διμοιριες, περιπολικά, πολιτικοί-πολιτευτές-εκκολαπτόμενοι μάγοι,στην προεκλογική περίοδο αλλά όλοι δυστυχώς έχουν δοκιμαστεί από θέσεις εξουσίας και ουδείς έχει δείξει έμπρακτα να συμβαδίζουν τα λεγόμενα με τις πράξεις του.

Πάλι Γρηγόρη, Παναγιώτη, Ανδρέα, Γιώργο, Νίκο, Κώστα, εσένα θα βλέπω στη διασταύρωση όταν περνάει η πορεία, να με κοιτάς στα μάτια και να μην μπορώ να σου εξηγήσω τι άλλαξε,τι να περιμένεις. Το πιο απλό…Δεν υπάρχει εσωτερικός κώδικας μεταθέσεων. Έχεις μπάρμπα στην Κορώνη;..θα γίνει η δουλειά σου. Είσαι του κόμματος;..Δεν έχεις άγχος..
Είσαι ο Γκρούεζας του κόμματος; Διάλεξε όροφο.. Και θα έρθει πάλι ο Ιούλιος να γίνουν τα συμβούλια και αυτός που πάει με το σταυρό στο χέρι απλά θα αναγνωστεί το όνομα του.. Ούτε να δούμε πόσα χρόνια έχει στο σώμα,ούτε πόσα χρόνια έχει στο συγκεκριμένο πόστο,ούτε παραγωγικότητα για τις καλές υπηρεσίες .. Όλα στον αέρα.

Δυστυχώς συνάδελφοι και συναδέλφισσες μόνη μας δύναμη η κριτική μας ικανότητα να επιλέξουμε συνδικαλιστικά αυτούς που θεωρούμε εμείς πως θα μας εκπροσωπήσουν επάξια.
Μακρυά από κομματικές εξαρτήσεις, μακρυά από υποσχέσεις.
Κάθε 3 χρόνια γίνονται εκλογές σε τοπικό επίπεδο,κάθε 3 χρόνια γίνονται εκλογές σε πανελλαδικό επίπεδο για την ανάδειξη του προεδρείου της ΠΟΑΣΥ,κάθε 4 χρόνια γίνονται εκλογές σε εθνικό επίπεδο και επιλέγουμε σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις αυτούς που εμείς θεωρούμε ικανούς για την εκάστοτε περίπτωση.
Ως εκ τούτου την απάντηση την έδωσε ο Αίμονας στον πατέρα του.

“Μηδὲν τὸ μὴ δίκαιον· εἰ δ ̓ ἐγὼ νέος, οὐ τὸν χρόνον χρὴ μᾶλλον ἢ τἄργα σκοπεῖν”- ΣΟΦΟΚΛΗΣ “Αντιγόνη”»,

____________________________________

* ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗΣ, Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ,  τακτικό μέλος συμβουλίου μεταθέσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, μέλος ΑΣΠΑ