Μια υπόθεση που πέρασε στα..κρυφά- “Δεν θα σε πειραξω ρε, το ποδηλατο θελω!”

Η ιστορία, αν και με χρονολογική απόκλιση, καθώς τηρήθηκε “εχεμύθεια” κατά την παγία “κρυψίνοια” τακτική από την ΕΛΑΣ, έχει καταγραφεί στο βιβλίο Αστυνομικών Συμβάντων. Ως περιστατικό είναι ένα από τα δεκάδες που καταγράφονται καθημερινά ωστόσο τα όσα ακολούθησαν, αποτελούν σημείο αναφοράς..

ΣΤ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣΜια νύχτα αρχές Οκτωβρίου, περίπου 4.00 τα ξημερώματα, ένα άτομο- χωρίς να γνωρίζει- με την μέθοδο της αναρρίχησης εισήλθε στην αυλή οικίας, στην οποία διαμένει “φυλασσόμμενος στόχος” (σσ η κατοικία του Στραύρου Θεοδωράκη) απο την πίσω μεριά, που το οικόπεδο γειτνιάζει με πολυκατοικίες.

Ο Αστυνομικός- σκοπός, ο οποίος ήταν σε υπηρεσία, βρισκόταν στην πρόσοψη της οικίας, με μηδενική ορατότητα στο εσωτερικό λόγω της υπερυψωμένης εξωτερικής περίφραξης. Η ανησυχία του σκύλου, ωστόσο, τον κινητοποίησε, και παρά το γεγονός ότι δεν είχε πρόσβαση στην αυλή, επιχειρεί να πραγματοποιήσει εξωτερικό οπτικό έλεγχο, όταν ένα ..ποδήλατο (!) απογειώθηκε απο μέσα, πέρασε πάνω από την περίφραξη και προσγειώθηκε -πάνω από το κεφάλι του- στο πεζοδρόμιο.. Στη συνέχεια και ο δράστης, πηδάει τη μάντρα της περίφραξης, ανεβαίνει στο κλεμμένο ποδήλατο και απομακρύνεται από το σπίτι.

Μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα αιφνδιασμού, ο Αστυνομικός πεζός, καταδιώκει τον “εποχούμενο” δράστη ο οποίος στα 100m, βγήκε στη Λ.Κηφισίας και ακολούθησε πορεία στο ρεύμα προς Αμπελοκήπους.

Ο security φύλαξης (άλλου) στόχου ο οποίος διαμένει στην περιοχή, ο οποίος αντιλήφθηκε το περιστατικό και είδε τον Αστυνομικό να καταδιώκει τον “ποδηλάτη”, ανέβηκε στην ιδιωτική του βέσπα και συνέχει να καταδιώκει το δράστη, καθώς ο πεζός Αστυνομικός δεν μπορούσε να ακολουθήσει άλλο, αλλά ούτε και να απομακρυνθεί περισσότερο από την οικία του “φυλασσόμενου στόχο”.

Για το περιστατικό ενημέρωσε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, για συνδρομή, και στην περιοχή κινητοποιήθηκαν αρκετά πληρώματα, σε αναζήτηση του ποδηλάτου και του δράστη.

Σύμφωνα με το security, ο οποίος καταδίωκε με τη βέσπα του το δράστη της κλοπής του ποδηλάτου, ενώ του φώναζε: ” δε θα σε πειράξω ρε, το ποδήλατο θέλω!”ο κλέφτης -ποδηλάτης έφθασε στους Αμπελοκήπους, και καθώς ήταν μόνος τους, φοβήθηκε να ακολουθήσει και σχεδόν 2 χιλιόμετρα μετά, εγκατέλειψε, με το δράστη να διαφεύγει.

Ο νεαρός Αστυνομικός- σκοπός, κλήθηκε σε απολογία από την Υπηρεσία του, ενώ ο Στ.Θεοδωράκης, επικοινώνησε προσωπικά με Ανώτατο Αξιωματικό της ΓΑΔΑ, διευκρινίζοντας ότι ο Αστυνομικός δεν εχει ευθυνη αφου δεν εχει ορατότητα ούτε πρόσβαση τόσο στην αυλή όσο και στην πίσω πλευρά της οικίας, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία του να “λήξει το θέμα και να μην τιμωρηθεί ο Αστυνομικός- σκοπός”.

Η ηγεσία ωστόσο,  επέβαλε πρόστιμο €30, για “πλημμελή εκτέλεση καθέκοντος”, στον Αστυνομικό, παρά το γεγονός ότι εκτελεί υπηρεσία εξωτερικά της οικίας, χωρίς ορατότητα στο εσωτερικό ή την πίσω πλευρά της περιφραγμένης αυλής στην περίμετρο της οποίας, υψώνεται μάντρα -σχεδόν- 2 μέτρων.
Επί της ουσίας της υποθέσεως, ο σκοπός Αστυνομικός τιμωρήθηκε, το ποδήλατος δεν εντοπίσθηκε και η ιστορία πέρασε.. στα “συρτάρια” της αρχειοθήκης για την ΕΛΑΣ..