Μια οφειλόμενη απάντηση σε συντάκτη της “Εφ.Συν”- Με υπογραφή, Νάντια Αλεξίου

“Η γνώμη και η άποψη είναι σχετική για τον καθένα μας”, το ρεπορτάζ ωστόσο, είναι η καταγραφή των γεγονότων, και μόνο αυτό. Κάποιοι σε “τρικυμία εν κρανίω” αποδίδουν την ιδιότητα του “συντάκτη” (κοινώς δημοσιογράφου) στον εαυτό τους, χωρίς να γνωρίζουν ούτε τις βασικές Αρχές του λειτουργήματος

Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση.. Αν και έχω επιλέξει να αγνοώ τους “αριβίστες”.. οφείλω λοιπόν μια απάντηση σε έναν τέτοιο.. κατ εκτίμησή του “συντάκτη” της ιστοσελίδας της “Εφημερίδας των Συντακτών”.

Με αφορμή ανάρτησή μου σχετικά με επίθεση (07/01) ομάδας ατόμων του “χώρου”, με αυτοσχέδιους “θώρακες- καλύπτρες” και λοστούς, από το στέκι “Δίστομο”, στα γραφεία της ΤΟ Αθηνών ΧΑ, και την προσαγωγή στη ΓΑΔΑ, των 37ατόμων ως εμπλεκόμενων στην επίθεση, κατ’ ενυπόγραφη δήλωσή του “συντάκτης” της “Εφ.Συν.” αναφέρεται στο γεγονός, και στην ποινική μεταχείριση των συλληφθέντων, σε τιτλοφορούμενο άρθρο, “Με βαριές κατηγορίες στον Ανακριτή, για την επίθεση στη Χρυσή Αυγή”, με παράθεση μιας “δικής του οπτικής” που καμία σχέση έχει με τα πραγματικά γεγονότα.
Η οπτική που ο καθένας βλέπει τα γεγονότα είναι προσωπική, όσο διαφορετικοί είμαστε ο καθένας μας, ως οντότητες. Όταν ωστόσο υπογράφεις ως “συντάκτης” (sic) οφείλεις και επιβάλλεται να είσαι αντικειμενικός. Να μεταδίδεις τα γεγονότα όπως τα περιγράφουν οι εμπλεκόμενες πλευρές, όπως καταγράφονται από τις προανακριτικές Αρχές σε δικόγραφα και διαβιβαστικά νομικά έγγραφα. Το να αναπαράγεις παραθέσεις και “μανιφέστο” από δημοσιεύματα ιστότοπων ελεύθερης διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε καθιστά “φερέφωνό” τους, ενώ υπογράφεις ως …. “συντάκτης” (sic).
Στο κείμενο της ιστοσελίδας “Εφημερίδα των Συντακτών” ο κατ’ ενυπόγραφη δήλωσή του “συντάκτης”, φόρεσε την “κουκούλα” και πρόταξε το δάκτυλο..
Γράφει λοιπόν ο “επιλεκτικά αλληλέγγυος” κατ’ ενυπόγραφη δήλωσή του… “συντάκτης”, «Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία συνηγόρων της υπεράσπισης και αυτοπτών μαρτύρων, πως κατά τη διάρκεια των προσαγωγών, αστυνομικοί φωτογράφιζαν τους προσαχθέντες. Τέτοιες φωτογραφίες, με εμφανή τα χαρακτηριστικά των προσώπων των προσαχθέντων, δημοσιεύτηκαν λίγη ώρα μετά στον ειδησεογραφικό ιστολόγιο «nantiareport», χωρίς να έχει δοθεί η απαραίτητη εισαγγελική άδεια. Το ιστολόγιο φέρεται να ανήκει σε δημοσιογράφο που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα για κινήσεις υποστήριξης της Χ.Α.»..

Άκου λοιπόν, κατ’ ενυπόγραφη δήλωσή σου, “συντάκτη”:
Οι φωτογραφίες οι οποίες δημοσιεύονται στην ανάρτησή στον διαδικτυακό ιστότοπο NantiaReport.gr, έχουν ληφθεί στο εν εξελίξει επεισόδιο (07/01), σε επίθεση οργανωμένης ομάδας, μέλη της οποίας απέδιδαν με συνθήματα την συμμετοχή τους στο στέκι “Δίστομο”, στα γραφεία της της ΤΟ Αθηνών Χρυσής Αυγής, κατά την οποία ακολούθησε η προσαγωγή των 37 του “χώρου” από τα Προπύλαια στη ΓΑΔΑ.
Η στοχευμένη αναφορά – καθόλου αθώα- σύμφωνα με την οποία, όπως αποδίδετε στο δημόσιο κείμενο, … «αστυνομικοί φωτογράφιζαν τους προσαχθέντες. Τέτοιες φωτογραφίες, με εμφανή τα χαρακτηριστικά των προσώπων των προσαχθέντων, δημοσιεύτηκαν λίγη ώρα μετά στο ιστολόγιο «nantiareport», χωρίς να έχει δοθεί η απαραίτητη εισαγγελική άδεια», έχει ένα και μόνο στόχο, το απόλυτα εξακριβωμένο και αυταπόδεικτα αληθές ρεπορτάζ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο NantiaReport.gr που φέρει την υπογραφή μου.
Προφανώς και επιλέγεται και όχι τυχαία να “αγνοείται εσκεμμένα” βασικούς κανόνες.

Είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος και ως Αστυνομικός συντάκτης καλύπτω θέματα του ρεπορτάζ μου. Η “διάταξη δημοσιοποίησης” στην οποία αναφέρεστε, αφορά δημοσιοποίηση φωτογραφικού- βιντεολητικού υλικού σε προσδιορισμένο/α άτομα/α ως προς την δημόσια προβολή τους. Στο συγκεκριμένο περιστατικό, τα άτομα της “καταδρομικής δράσης” κινήθηκαν σε δημόσιο χώρο (στους δρόμους του Μεταξουργείου) επιτέθηκαν σε προσδιορισμένο χώρο, μετακινήθηκαν με ΜΜΜ (ΜΕΤΡΟ) από το σημείο της επίθεσης προς το κέντρο της πόλης, και προσήχθησαν (από δημόσιο χώρο) στη ΓΑΔΑ .

Αναφέρεστε στο NantiaReport, με τη διατύπωση «φέρεται να ανήκει σε δημοσιογράφο που έχει απασχολήσει την επικαιρότητα για κινήσεις υποστήριξης της Χ.Α…» Σας δηλώνω ότι ο διαδικτυακό ιστότοπο φέρει την υπογραφή μου, επομένως η αρχική διατύπωση είναι αυταπόδεικτα ψευδής και ανυπόστατη.. Όσο για το σχόλιο σας περί “υποστήριξης”, γνωρίζετε ότι έχω βρεθεί σε στοχοποίηση από το χώρο που αναφέρετε (όπως και από τον “αλληλέγγυο” χώρο τον οποίο στηρίζετε) και το γνωρίζετε. Επιλέγεται να το αποκρύπτεται και όχι τυχαία, καθώς στοχευμένα επιλέγετε αυθαίρετα να μου προσάπτετε ανυπόστατους “χαρακτηρισμούς” και “σχέσεις” που βολεύουν στο αφήγημά σας, γιατί αυτή είναι η πρακτική σας, η τακτική της “κουκούλας” με “στοχοποίηση” για όποιον έχει άλλες απόψεις και δεν αποδέχεται άκριτα τη ρητορική και τις πρακτικές μίσους που έχετε καθιερώσει.
Έμαθα να ζω με τη “μομφή” που έχετε κατασκευάσει και μου αποδίδεται. Και ούτε με απασχολεί ούτε με προβλημάτισε η οπτική σας.  Οι χώροι που κινείστε, τα σχόλια  και τα κείμενα που αναπαράγετε σε έντυπα ετερόκλητων “χώρων” αποτελούν αυταπόδεικτο γεγονός ότι κάνω αυτό που σας ενοχλεί.. 
Και είναι η αναγνώριση της υπογραφής και της δουλειάς μου.
Είμαι Δημοσιογράφος, και κάνω Αστυνομικό Ρεπορταζ! Δεν γίνομαι ρεπορτάζ- επομένως δεν “απασχολώ την επικαιρότητα“. Οι όποιες αναφορές μου στη  ΧΑ είναι με αφορμή προανακριτικές και ακριτικές πράξεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Από θέσεως και άποψη, ουδέποτε έχω προβεί σε “κινήσεις στήριξης” οποιουδήποτε κομματικού σχηματισμού (ή της ΧΑ) όπως ψευδώς αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα- με στοχευμένη πρόθεση τη στοχοποίησή μου.
Σε αυτό το σημείο, να σας υπενθυμίσω, πως όταν χρειάστηκε να ενεργήσω, προσβεβλημένη από συμπεριφορές και εκφράσεις στο πλαίσιο της άσκησης του λειτουργήματός μου σε χώρο με φυσική παρουσία και όχι από την ασφάλεια της απόστασης και του γραφείου σας, έκανα αυτό που έπρεπε, γεγονός που σκοπίμως σας διαφεύγει!

Μικροπολιτικές σκοπιμότητες και απόδοση χαρακτηρισμών, απέχουν από τη δική μου λογική. Αυτό άλλωστε, είναι αυταπόδεικτο..
Προφανώς και η στόχευση σας ήταν διαφορετική, και όχι η καταγραφή των γεγονότων από πλευράς σας, αλλά η δημιουργία “εντυπώσεων” και η στοχοποίησή μου για ακόμα μια φορά, ακολουθώντας την αποτυχημένη “σχολή” του “μην αφήσεις την αλήθεια να σου χαλάσει ένα καλό ρεπορτάζ”, έχοντας απόλυτη (α)συνείδη(τ)ση των δημοσιεύσεών σας, κατανοώντας απόλυτα τις οποίες συνέπειες.
Και σε αυτό το σημείο, οφείλετε διόρθωση του άρθρου σας,  καθώς επίσης και αποκατάσταση της αλήθειας.
Χωρίς καμία εκτίμηση στον τρόπο που επιλέξατε να υπογράφετε ως “συντάκτης”..

Με υπογραφή,

Νάντια Αλεξίου- Δημοσιογράφος, NantiaReport.gr