..”μέτρα για να μη “θρηνούμε” κάθε χρόνο καμένη γη- .. για να μη σας λένε συνωμότες και ανίκανους”

“Στην Αττική (π.χ ) κάθε χρόνο κατά μέσο όρο συμβαίνουν 83 πυρκαγιές και καίγονται 43.117 στρ. δασών, δασικών εκτάσεων και βοσκοτόπων , από μια έκταση ( πνεύμονα ) 1.645.000 στρ. που είναι δάση και δασικές εκτάσεις.

Η απερισκεψία προφανώς είναι μεγάλη από τους ανεγκέφαλους που προκαλούν πυρκαγιές , όμως , τα οικονομικά συμφέροντα οικοπεδοφάγων και άλλων , είναι μεγαλύτερα …. ο νοών νοείτω . Βεβαίως , δεν αποκλείουμε και τις προβοκάτσιες .
ΑΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ !!!
Απαγορεύσετε την κυκλοφορία των οχημάτων και την παραμονή των εκδρομέων σε όλα τα περιαστικά δάση, και ευπαθείς περιοχές από 1 Ιουνίου μέχρι 20 Σεπτεμβρίου . Το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα , είναι αρκετό για να εφαρμοστεί το αυτόφωρο πταίσμα .( Αφορμή για έλεγχο δλδ )
Προσχωρήστε ταχύτητα σε κατάρτιση εθνικού δασολογίου και καταργήστε την διάταξη που θέτει εκτός δασικών χαρτών τα αναδασωτέα …. σας καθιστά «συνωμότες »
Ανακηρύξετε ΤΩΡΑ κάθε καμένο , αναδασωτέο .Συμμορφωθείτε δλδ με το άρθρο 117 § 3 του Συντάγματος, κατά το οποίο: «Δημόσια ή ιδιωτικά δάση και δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν ή καταστρέφονται από πυρκαγιά ή που με άλλον τρόπο αποψιλώθηκαν ή αποψιλώνονται δεν αποβάλλουν για το λόγο αυτό το χαρακτήρα που είχαν πριν καταστραφούν, κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέες και αποκλείεται να διατεθούν για άλλο προορισμό»
Λάβετε υπόψη σας και κάντε σημαία , την υπ’ αριθμ. 1203/2017 απόφασή του Ε’ Τμήμα του ΣτΕ που υποστηρίζει ότι “Η ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ και του δασολογίου, που συνιστά και αυτοτελώς συνταγματική επιταγή, η συμμόρφωση προς την οποία έχει, μάλιστα, αδικαιολογήτως βραδύνει, οφείλει, πάντως, ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
Αναρτήσετε online , όλα τα δάση και τις δασικές εκτάσεις της Ελλάδας ( αεροφωτογραφίες του 2007 ) και αεροφωτογραφίες του 2017 … για να δει η κοινή γνώμη της αυθαιρεσίες
Στην Ιταλία και την Πορτογαλία υπάρχουν ειδικά ένστολα και ένοπλα σώματα, όπως η Guarda Forestale της Ιταλίας και το Corpo Florestal της Πορτογαλίας, τα οποία έχουν την ευθύνη εφαρμογής της Δασικής Νομοθεσίας και της προστασίας του δάσους. Που είναι οι δασοφύλακες στην Ελλάδα ;
Η Δασική Υπηρεσία να φτιάξει μεγαλύτερο δίκτυο πυροφυλακίων . ( προσλήψεις ή εθελοντές πυροφύλακες ) και οι δήμοι , δίκτυο ζωνών πυρασφάλειας . Αναπτύξετε επιτέλους την δυνατότητα εντοπισμού πυρκαγιών με GPS και drones .
Να ληφθούν περισσότερα αστυνομικά μέτρα δηλ. μέτρα αστυνόμευσης και επιτήρησης ευπαθών περιοχών ,με συνεχείς περιπολίες για την αποτροπή εμπρησμών, αλλά και την έγκαιρη ανίχνευση εστιών πυρκαγιάς και την άμεση κατάσβεσή τους. ( εντός 5αλέπτου )
Ενεργοποιήστε την κοινή γνώμη και τους πολίτες , καθιστώντας τους συμμέτοχους στους σχεδιασμούς της πολιτικής προστασίας , ΠΣΕΑ , Πολιτική άμυνας κ.α
Το σημαντικότερο όμως , προχωρήστε αρχές Σεπτεμβρίου σε ευρεία αναδιάρθρωση όλων των μέσων και των διαδικασιών που συγκροτούν την Πολιτική Προστασία και επανεξετάσετε τις διαδικασίες που ενεργοποιεί η Πυροσβεστική για την πυρόσβεση
Μην ξεχνάμε ότι , 0ι πυρκαγιές πρέπει να προλαμβάνονται . Εάν ξεκινήσουν , θα σβήσουν μόνο όταν , δεν έχουν τι άλλο να κάψουν … και εμείς εν τω μεταξύ θα προσποιούμαστε ότι τις κατασβήνουμε .
Καλό Καλοκαίρι”!!
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ