Μετά τη ΔΕΘ… “ανασχηματισμός” στην ΕΛ.ΑΣ

Σε πλήρωση της θέσης του Υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ αναμένονται στην ΕΛ.ΑΣ έκτακτες κρίσεις …μετά τη ΔΕΘ.

Με την ανάληψη καθηκόντων της πολιτική ηγεσία σε καθήκοντα Υπουργού και Υφυπουργού στο Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ενόψει της ΔΕΘ τα στελέχη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, παραμένουν μέχρι νεωτέρας.. Αυτό αποφασίστηκε προκειμένου να ολοκληρωθεί ο επιχειρησιακός σχεδιασμός με τους Αξιωματικούς που έχουν την ευθύνη των Μέτρων και να μην προκληθεί περαιτέρω αναστάτωση στο ένστολο προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr, υπολογίζεται περίπου στο δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου (20/09) ο “ανασχηματισμός” και στην ΕΛ.ΑΣ. Ουσιαστικά μια αναμενόμενη εξέλιξη, προς πλήρωση της κενής θέσης του Υπαρχηγού του Σώματος και των κενών που θα προκύψουν, μετά την παραίτηση του Αρχηγού Αντιστράτηγο Κωννου Τσουβάλα (για τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική (23/07)) και την κάλυψη της θέσης από τον μέχρι πρότινος Υπαρχηγό Αριστείδη Ανδρικόπουλος.

Οι τακτικές κρίσεις είναι προγραμματισμένες για τις αρχές του νέου χρόνου

Ασφαλείς πληροφορίες απο Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr επισημαίνουν ότι θα προκύψει ανάληψη καθηκόντων από Ανώτατο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, που έχει διαχειριστή ευαίσθητο χαρτοφυλάκιο και έχει δώσει διαπιστευτήρια, στην ανώτερη μέχρι στιγμής θέση στη διάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ μετά του Αρχηγού Σώματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του Nantiareport.gr, αναμένεται “Άρτι αφιχθείς” Αξιωματικός που διατηρεί πολυετή γνωριμία με τη νέα πολιτική ηγεσία του ΠΡΟΠΟ καθώς μετακίνηση από εσωτερική Υπηρεσία τογ Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, με “ευδοκίμως τερματίσαντα την υπηρεσιακή του πορεία” Αξιωματικό ο οποίος έφερε εκ θέσεως και επιχειρησιακή εποπτεία των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, στις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Αναμένονται ωστόσο και άλλες μετακινήσεις στα Επίσημα και σε θέσεις νευραλγικής ευθύνης για την ΕΛ.ΑΣ με Αξιωματικούς που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη της πολιτικής ηγεσίας να αναλαμβάνουν επικεφαλής …

Εν αναμονή..