Μεσσαρά, Ηρακλείου: Συνελήφθη και ο δεύτερος δολοφόνος του Νίκου Τσακανίκα

Συνελήφθη και ο δεύτερος Σύριος δολοφόνος του επιχειρηματία Νίκου Τσακανίκα από τη Χαλκίδα , ο οποίος αναζητούνταν από τον περασμένο Νοέμβριο, με Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης

 

Συνελήφθη στη Μεσσαρά Ηρακλείου Κρήτης, ο 27άχρονου (Επ.) ISSA (Ον.) BAYMAN γεννημένος – κατά δήλωσή του – στη Συρία ταυτοποιημένος ως δράστης από κοινού με τον 46άχρονο (επ.) HOURAN (Ον.) YOUSEF, ως δράστες της δολοφονίας (12/11) του επιχειρηματία από τη Χαλκίδα, Νίκου Τσακανικα, μέσα στη μονοκατοικία του, στο συνοικισμό Έξω Παναγίτσα .

Οι Αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσσαπίας εντόπισαν τον 27άχρονο (Επ.) ISSA (Ον.) BAYMAN από πληροφορίες, να έχει καταφύγει στην περιοχή της Βαγιωνιάς στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο καταζητούμενους δολοφόνος του επιχειρηματία Νίκου Τσακανίκα φιλοξενήθηκε σε κοινόβιο στην Βαγιωνιά με άλλους αλλοδαπούς εργάτες και είχε βρει απασχόληση σε γεωργικές εργασίες με μεροκάματα στο λιομάζωμα ντόπιου. Από ακτοπλοϊκά εισιτήρια τα οποία κατασχέθηκαν στην κατοχή του, εκτιμάται ότι ταξίδεψε στην Κρήτη στις 8 Δεκεμβρίου κι ενώ ήταν καταζητούμενος . 

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, τα τατουάζ με τους δράκους και τους σκορπιούς στο δεξί χέρι του καταζητούμενου (Επ.) ISSA (Ον.) BAYMAN προκάλεσαν την παρατήρηση του αγρότη από την περιοχή της Μεσσαράς, ο οποίος είχε αναθέσει σε συνεργείο αλλοδαπών το λιωμάζεμα από το λιόφυτό του. Τυχαία στο κινητό του τηλέφωνο είδε την αναγγελία αναζητήσεων της ΕΛ.ΑΣ στα στοιχεία των δύο καταζητούμενων για τη δολοφονία του επιχειρηματία από τη Χαλκίδα, αναγνώρισε τον εργάτη στα κτήματά του, και άμεσα ενημέρωσε τις τοπικές Αρχές .

Σε εκτέλεση του Ευρωπαϊκού Εντάλματος , είχε συλληφθεί στην Ολλανδία, ανήμερα Χριστούγεννα (25/12) από τις Ολλανδικές Αρχές, ο 46άχρονος (επ.) HOURAN (Ον.) YOUSEF, συνεργός και δολοφόνος του επιχειρηματία Νίκου Τσακανίκα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, oι Oλλανδικές Αρχές εντόπισαν τον καταζητούμενο με Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, HOURAN (Ον.) YOUSEF, σε έλεγχο κατά την εξακρίβωση στοιχείων του, καθώς είχα καταχωρηθεί από τις Ελληνικές Αρχές, στο σύστημα αναζητήσεων της EUROPOL .

Ως δράστες της δολοφονίας του επιχειρηματία, είχαν ταυτοποιηθεί από την Ασφάλεια Χαλκίδας, οι δύο Σύροι λαθρομετανάστες οι οποίοι είχαν επαφές με τον 51άχρονο Νίκο Τσακανίκα . Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας,  εκδόθηκε Διάταξη Δημοσιοποίησης στα στοιχεία ταυτότητας, και για τις φωτογραφίες τους, καθώς σε βάρος τους ασκήθηκε Ποινική Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και ληστεία κατά συναυτουργία σε βάρος του Νίκου Τσακανίκα.  Τον επιχειρηματία  είχε εντοπίσει (112/11) δεμένο σε καρέκλα μέσα στην μονοκατοικία του στην Έξω Παναγίτσα της Χαλκίδας, η αδελφή του η οποία τον αναζητούσε από την προηγούμενη ημέρα .

Μετά από αυτή την εξέλιξη, αναμένεται ο (Επ.) ISSA (Ον.) BAYMAN να μεταχθεί στην Αθήνα ενώ μέσω των συνδέσμων της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, πρόκειται να εκδοθεί στην Ελλάδα και ο έτερος δολοφόνος (επ.) HOURAN (Ον.) YOUSEF, και από κοινού να παραπεμφθούν στην Ελληνική Δικαιοσύνη πρόκειται να αποφανθεί για τη νομική τους μεταχείριση.