Μεσολόγγι: Καταδίκη σε δύο Αστυνομικούς για σωματική βλάβη σε ύποπτο κατά τη σύλληψή του, επέβαλλε το Δικαστήριο

Φυλάκισης με αναστολή, επέβαλλε το Δικαστήριο στους δυο αστυνομικούς κατηγορούμενοι για πρόκλησης σωματικής βλάβης σε πολίτη, εβρισκόμενοι εκτός υπηρεσιας, για επεισόδιο στον πεζόδρομο της πόλης

Σε 4 μήνες φυλάκισης με αναστολή, καταδίκασε (06/05) το Δικαστήριο τους δυο αστυνομικούς Νίκο Καραπάνο και Γιάννη Τσιριμώκο για την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης σε πολίτη. Στην πρότασή του ο Εισαγγελέας της Έδρας εισηγήθηκε την αθώωση των δυο κατηγορουμένων, καθώς όπως ανέφερε δεν αποδείχθηκε πρόθεση από την πλευρά των αστυνομικών να προκαλέσουν σωματικές βλάβες στους δύο υπόπτους, γεγονός που αποδέχθηκαν αμφότερες πλευρές, ωστόσο η ετυμηγορία του Δικαστηρίου επέβαλλε ποινή καταδίκης στους δυο αστυνομικούς.

Οι δυο αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας (29/12 2014- 20.30) έπιναν καφέ στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη στο Μεσολόγγι, όταν αντιλήφθηκαν δυο άτομα να επιχειρούν να αναρριχηθούν σε μπαλκόνι οικίας μεταφέροντας μαζί τους και σάκο. Από κοινού μετέβησαν στο σημείο γνωστοποιώντας την ιδιότητά τους ζήτησαν εξηγήσεις από τους δύο υπόπτους, οι οποίοι αντέδρασαν και ακολούθησε συμπλοκή.

Ο μηνυτής υποστήριξε ότι οι δυο αστυνομικοί τον σήκωσαν στα χέρια και τον πέταξαν στη τζαμαρία παρακείμενης επιχείρησης, ενώ οι αστυνομικοί απολογούμενοι ανέφεραν ότι έπεσαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν με την πλάτη πάνω στη τζαμαρία η οποία έσπασε και ο αστυνομικός έσπρωξε τον ύποπτο στην πλευρά του πεζόδρομου για να αποτρέψουν τον τραυματισμό τους απο τα σπασμένα τζάμια. Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί ανέφεραν ότι είχαν εντολή από τους ανωτέρους τους να είναι σε επαγρύπνηση για τυχόν επεισόδια ή ύποπτες κινήσεις. Ενώ όπως αναφέρθηκε, όταν ζητήθηκαν ενισχύσεις, οι δύο ύποπτοι, αντιστάθηκαν κλωτσώντας τις πόρτες των περιπολικών προκειμένου να αποφύγουν την προσαγωγή τους στο Τμήμα. Ενώ στη συνέχεια “αλληλέγγυοι” των συλληφθέντων, συγκεντρώθηκαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση απορρίπτοντας πέτρες και μολώτοφ, ενώ προκάλεσαν εμπρησμό σε δυο περιπολικά. Όπως επεσήμανε η υπεράσπιση και οι μάρτυρες αστυνομικοί, οι κατηγορούμενοι συνάδελφοί τους, ενήργησαν επαγγελματικά στην προστασία του πολίτη και της περιουσίας του.

________________________

* aixmi-news.gr