Μενίδι: Ρομά ανταλλάσσουν πυρά, σε πυκνοκατοικημένη γειτονιά

Η παραβατική ασυδοσία των Ρομά στις γειτονιές της Δυτικής Αττικής συνεχίζει θέτοντας σε κίνδυνο ζωής οικογένειες με παιδιά που έχουν επιλέξει να διαμένουν σε αυτές τις περιοχές.

Το μεσημέρι της Κυριακής (03/04-16.00) συμμορίες Ρομά άρχισαν να συμπλέκονται με ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα σε πολίτες, στη γειτονιά της οδού Μενέλαου Λουντέμη, στι Μενίδι.

Όπως φαίνεται στο υλικό που δημοσιεύει το NantiaReport.gr, διακρίνονται αρχικά δύο ομάδες Ρομά με απόσταση δύο οικοδομικών τετραγώνων να συμπλέκονται μεταξύ τους. Οι πολίτες επιχειρούν να κρυφτούν στα σπίτια τους. Στο βιντεοληπτικό υλικό που παραθέτει το NantiaReport.gr διακρίνεται νεαρός Ρομά να προτείνει το όπλο που φέρει στην κατοχή του και απειλεί Ρομά άλλης συμμορίας, με τους οποίους είναι σε αντιπαράθεση, μετά από συμπλοκή. Ο Ρομά με το όπλο, στη συνέχεια απομακρύνεται από το σημείο τρέχοντας.

Τη ίδια ώρα η αστυνομία βρίσκεται απούσα και όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής “αυτο σήμερα, έγινε για ναρκωτικά. Τα χαλάνε, δεν τα βρίσκον και μετα βγάζουν τα όπλα. Καθημερινά από τα σπίτια μας μαζεύουμε σφαίρες που έχουν ρίξει σε επεισόδια μεταξύ τους και γλέντια με “ασκοπα πυρα”. Με την αστυνομία, να έρχεται να καταγράψει τα περιστατικά, ως στατιστική αναφορά. Ζούμε καθημερινά σε εμπόλεμη ζώνη.”