Μενίδι, Ίλιον: Νόθευαν αλκοολούχα ποτά με υγρά μπαταρίας και τα διέθεταν στην αγορά.

Εμφανιζόταν ως ρακοσυλλέκτης, μάζευε από κάδους άδεια μπουκάλια στην περιοχή του Βοτανικού, και με το γιο τους, σε παράνομα εργατήρια, νόθευαν αλκοολούχα ποτά με υγρά μπαταρίας και αντιψυκτικά. Στη συνέχεια διέθεταν τα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία παρασκευάσματα, σε κάβες και μπαρ της Δυτικής Αττικής, χωρίς παραστατικά ή τιμολόγια.Συνελήφθη από στελέχη του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής.

 

Μεταμφιεσμένος σε ρακοσυλέκτη, ο 68άχρονος, αναζητούσε σε κάδους απορριμάτωνέξω από μπαρ και εστιατόρια της περιοχής του
Βοτανικόυ, εντόπιζε άδεια μπουκάλια αλκοολούχων ποτών, σε συνεργασία με το γιο του, τα παραλάμβαναν δωρεάν και στη συνέχεια εμφιάλωναν σε παράνομα εργαστήρια στο Μενίδι και το Ιλιον, αλκοολούχα ποτά με υγρά μπαταρίας και αντιψυκτικά. Και στη συνέχεια, χωρίς παραστατικά, τα διέθεταν σε κάβες και μπαρ.

Ο 68άχρονος συνελήφθη από Αστυνομικούς του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, της Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για εμφιάλωση και διακίνηση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών. Στην κατοχή του βρέθηκαν 2.928 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, υλικοτεχνική υποδομή εργαστηρίου εμφιάλωσης, έξι δεξαμενές καθώς και το χρηματικό ποσό των 6.910 ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση, αναζητείται ο 38άχρονος γιο του 68άχρονου, ο οποίος διαφέυγει της σύλληψης. Στις έρευνες στα σπίτια και τα παράνομα εργαστήρια που διατηρούσαν, με την συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε και κλιμακίων της Γ΄ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών και του Τελωνείου Αθηνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2.928 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών που έφεραν σήματα -51- διαφορετικών εταιρειών
  • 6 δεξαμενές περιέχουσες υγρό αγνώστου συστάσεως
  • Υλικοτεχνικός εξοπλισμός εργαστηρίου εμφιάλωσης
  • Το χρηματικό ποσό των -6.910- ευρώ
  • 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο διακίνησης

Εκτιμάται ότι ο αριθμός των αλκοολούχων ποτών που διακινήθηκαν, είναι πολλαπλάσιος του αριθμού των κατασχεθέντων.
Ο 68άχρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.