Μενίδι: Γυναίκα πετάχτηκε μπροστά σε λεωφορείο εν κινήσει, με τον οδηγό να την αποφεύγει με απωθητικό ελιγμό

Την αιφνιδιαστική κίνηση γυναίκας να πεταχτεί στη μέση του δρόμου, μπροστά από διερχόμενο λεωφορείο, και την αντίδραση του επαγγελματία οδηγού, κατέγραψε καμερα εγκατεστημένη στο εσωτερικό τόυ λεωφορείου.

Το περιστατικό που έχει καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό το οποίο δικαινείται στα κοινωνικά δίκτυα, έχει εξελιχθεί πριν από τρεισήμισι χρόνια, στο Μενίδι. Ωστόσο η εικόνα από μόνη της προκαλεί σοκ!

https://www.youtube.com/watch?v=lNkLV3yobJM&fbclid=IwAR225CESmCOhNzMnYsltYIsjzwr2NOdjTFWILEX058gT9W06yOFEQjeybrY

Το λεωφορείο (05/04 2016) εκτελεί τοπικό δρομολόγιο επί της Λ.Δημοκρατίας, στο Μενίδι Αττικής. Ο οδηγός σταματάει στη στάση για να επιβιβάσει- αποβιβάσει επιβάτες και συνεχίζει το δρομολόγιό του. Η κίνηση της γυναίκας από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα δεξια μέσα στην κυκλοφορία γίνεται άμεσα αντιληπτή από τον έμπειρο επεγγελματία ο οποίος ενεργεί απωθητικό ελιγμό προς τα αριστερά, περνάει με το βαρύ όχημα, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για να την αποφύγει. Αν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορία έχουν κίνηση, τη δεδομένη στιγμή από το αντίθετο ρεύμε δεν διέρχεται αυτοκίνητο και αποφεύγει ένα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα.

Οι κάτοικοι της περιοχής, κατά καιρους έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις, καθώς όπως αναφέρουν τοξικοεξαρτώμενα άτομα που κινούνται στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκουν καταφύγιο στις στάσεις των λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια της γραμμής  Α10 και Β10, και προκαλόυν προβλήματα .

Όπως επισημαίνουν επαγγελματίες οδηγοί που κινούνται σε τακτικά δρομολόγια σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, η κινηση στα όρια ταχύτητας ειδικά σε αυτές τις περιοχές μέσα στον αστικό ιστό, σε κάποιες περιπτώσεις έχουν αποτρέψει ατυχήματα που σε άλλη περίπτωση θα μπορούσαν να έχουν εξελιχτεί σε τραγικά δυστυχήματα.