Μέγαρα: Απετράπη ξυλοδαρμός κατοίκου και απόπειρα ληστείας από ομάδα Ρομά

Με αφορμή ένα περιστατικό επίθεσης από ομάδα μεθυσμένων Τσιγγάνων εναντίον κατοίκου της Βαρέας, που καταγγέλθηκε και στο MegaraTv.gr, ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρέας Μεγάρων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Απετράπη ξυλοδαρμός κατοίκου Βαρέας και απόπειρα ληστείας από ομάδα Ρομά

Την 25-6-2017 απετράπη από μέλη του συλλόγου απόπειρα ξυλοδαρμού-ληστείας από μεθυσμένους Ρομά. Μέλη του Συλλόγου μας, ο οποίος είναι πάντα σε επαγρύπνηση, βρίσκονταν σε προληπτική περιπολία ώστε να αποτραπούν διάφορα βίαια και εγκληματικά περιστατικά που η συχνότητά τους έχει αυξηθεί. Ο Σύλλογός μας είχε προνοήσει για τους χιλιάδες πολίτες που θα επισκεφθούν την παραλία μας και είχε ορίσει μέλη του συλλόγου να είναι σε επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενο που θα χρειαστεί να επέμβει η να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές .

Οι προβλέψεις μας επιβεβαιώθηκαν πλήρως και για τους χιλιάδες πολίτες όπου την επισκέφθηκαν αλλά και για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ

Κατά την είσοδο στο σπίτι του, κάτοικος της περιοχής δέχτηκε επίθεση από ομάδα μεθυσμένων Ρομά χωρίς λόγο και αφορμή. Εκείνη τη στιγμή περνούσαν τα μέλη του Συλλόγου μας τα οποία αντέδρασαν αστραπιαία και απέτρεψαν τα χειρότερα . Τα μέλη του συλλόγου μας δεν αντιμετώπισαν μόνο αυτό το συμβάν αλλά πάρα πολλά καθ’ όλη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου . Οι περιπολίες θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

Καλούμε κάθε αρμόδια αρχή να εφαρμόσει άμεσα τους νόμους διότι προβλέπονται άσχημες εξελίξεις με θύματα στην περιοχή μας . Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει καταπάτηση κοινόχρηστων χωρών σε πλατείες πεζοδρόμια παραλίες βάζοντας κρεβάτια τραπέζια καναπέδες αμάξια ψησταριές και διαπασών την μουσική. Παρακαλούμε την ελληνική αστυνομία (τμήμα Μεγάρων ) την Τροχαία Μεγάρων, το Λιμενικό Σώμα, Πυροσβεστικό Σώμα να παρέμβουν άμεσα σε ανάλογα περιστατικά και να κάνουν συχνές περιπολίες στην περιοχή. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων να λάβει σχετική απόφαση.

ΝΑ ΟΡΙΣΘΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση με την εθελοντική καθημερινή καθαριότητα στο παραλιακό μέτωπο μόνο από μέλη του συλλόγου. Ζητάμε άμεση παρέμβαση του Δημάρχου Μεγαρέων ώστε να οριστούν για τους καλοκαιρινούς μήνες υπάλληλοι καθαριότητας σε καθημερινή βάση στη Βαρέα . Ο σύλλογος μας κάνει εξωραϊσμό στην περιοχή με διάφορες εργασίες επιδιώκοντας την ανάπτυξη της και διαφήμιση της. Δεν φοβόμαστε και δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η ανομία και η βρωμιά στην περιοχή μας .

Εκ του ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΕΛΑΣ