Με εξωδικαστικό συμβιβασμό οι Ρομά που λήστευαν ηλικιωμένους στη Ν/Α Αττική ως υπάλληλοι της ΔΕΗ .. παρέμειναν ελέυθεροι

Είχαν “ευέλικτη” νομική μεταχείριση οι Ρομά καθώς η δικογραφία σε βάρος τους περιελάβανε απάτη και κλοπή και ήρθαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τα θύματα

Δεκάδες ληστείες καταγράφονται στο δελτίο συμβάντων της ΕΛ.ΑΣ καθημερινά με δράστες Ρομά οι οποίοι εξαπατούν ηλικιωμένους και άτομα μοναχικά, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους ΔΕΚΟ και Οργανισμών, βρίσκουν πρόσβαση και μπαίνουν στα διαμερίσματά τους, και είτε με τη μέθοδο της απασχόλησης είτε με άσκηση βίας, τους αφαιρούν κοσμήματα , τιμαλφή και χρήματα που διατηρούν οι νόμιμοι κάτοχοί τους.

Μια ληστεία ανάλογη περίπτωση ληστείας (01/10) σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού τους οποίους εγκλώβισαν μέσα στην κουζίνα του διαμερίσματος με το ψυγείο της οικοσκευής τους, στη Νεάπολη Εξαρχείων κατήγγειλε υπέργηρο ζευγάρι ηλικίας 85 και 87 ετών , στο Τμήμα της Ασφάλειας, καθώς οι Ρομά τους είχαν αφαιρέσει με απειλή και βία τις οικονομίες τους, περίπου €4.000 και κοσμήματα τα οποία διατηρούσαν στο διαμέρισμά τους .

Ωστόσο η .. δυσάρεστη έκπληξη για τους Αστυνομικούς ήρθε από συναδέλφους τους, όταν οι ηλικιωμένοι αναγνώρισαν σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr τους δράστες της ληστείας σε βάρος τους, σε σεσημασμένους για παρόμοια αδικήματα Ρομά . Το παράδοξο στην υπόθεση όπως  αναφέρουν οι ίδιες πηγές είναι ότι οι συγκεκριμένοι Ρομά, λόγων του όγκου των αδικημάτων που είχαν διαπράξει, θα ήταν κρατούμενοι. Εμβρόντητοι έμειναν οι Αστυνομικοί όταν ενημερώθηκαν όπως σημειώνουν πηγές της Αστυνομίας στο NantiaReport.gr, από τους συναδέλφους τους της Υπηρεσίας Ασφαλείας που είχε χειριστεί την υπόθεση, ότι οι Ρομά οι οποίοι είχαν συλληφθεί και είχε σχηματισθεί σε βάρος τους ποινική δικογραφία για δεκάδες απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Νοτιοανατολική Αττικής, με πρόφαση υπαλλήλους της ΔΕΔΗΕ, είχαν προβεί μέσω των συνηγόρων τους με τους δικηγόρους των θυμάτων τους σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και καθώς οι κατηγορίες σε βάρος τους ήταν για κλοπή και απάτη, αφού τους επέστρεψαν μέρος των κλοπιμαίων, είχαν πιο .. “ευέλικτη” νομική μεταχείριση και είχαν αφεθεί ελεύθεροι.