Με δύο συγκελίτες στη Στ’ του Κορυδαλλού, ο Απόστολος Λύτρας

Ο ποινικολόγος προφυλακίστηκε για παραβίαση περιοριστικών όρων μετα το επεισόδιο στο σπίτι της συζυγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου

Η πρώτη νύχτα στην Στ πτέρυγα του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού για τον ποινικολόγο Αποστόλη Λύτρα ο οποίος τέθηκε σε προφυλάκιση για παραβίαση περιοριστικών όρων.

Στο κελι της ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών βρισκοντια σε εγκλεισμό ακόμη δύο κρατούμενοι, ο ένας για υπόθεση ναρκωτικών και ενας για απάτες. Ο ποινικολόγος υποχρεούται ολεον να ακολουθεί το πρόγραμμα της Φυλακής ενω θα δέχεται επισκεπτήριο από στενούς συγγενείς και το νομικό του συμπαραστάτη, ο οποίος τον εκπροσωπεί.

Ο ξυλοδαρμός και η άσκηση ακραίας βιας, στη σύζυγό του Σοφία Πολυζωγοπούλου, απο τον 52χρονο ποινικολόγο προκάλεσε τη σύλληψή του, αφέθηκε ελεύθερος ωστοσο κρίθηκε οτι παραβίασε δυο εκ των όρων που τους ειχαν επιβληθεί, προφυλακιστηκε.

Αφορμή για την ανάκληση της απόφασης με επιβολή Περιοριστικών όρων η μετάβαση το βράδυ της περασμένης Τρίτης (18/06) στο σπίτι οπου διέμενε το ζευγάρι,  και διαμένει η δικηγόρος σύζυγος του ποινικολόγου Σοφία Πολυζωγοπούλου, της πρώην συζύγου του Αποστόλη Λύτρα μαζί με την μεγάλη κόρη του (από τον πρώτο του γαμο) και το δικηγόρο του, προκειμένου να παραλάβουν ρούχα του και χρήματα που είχε στο γραφείο του.

Επικράτησε ένταση με τον πατέρα της Σοφιας Πολυζωγοπούλου να ζητα απο τον αστυνομικό που ειχε βαρδια στατικής φύλαξης εξωτερικα της οικίας, ννα απαιτεί να αποχωρήσουν. Στο επεισόδιο ενεπλάκη και η Σοφία Πολυζωγοπούλου η οποία  -λίγο πριν καταρρεύσει τελικά- απευθυνόμενη προς την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα σύμφωνα με την καραθεση του Αστυνομικού φέρεται να τη ρώτησε, «γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει και εσύ;».

Στην κατάθεσή του, ο Υπαρχιφύλακας σκοπός εξωτερικά της οικίας στην οποία διαμένει η Σοφία Πολυζωγοπούλου, έχει αναφέρει, «.. Την 18/6/2024 είχε διατεθεί ως σκοπός κατά το ωράριο 22.00 έως 6.00 της 19/6/2024 της οικίας της κυρίας Πολυζωγοπούλου προκειμένου όπως ενημερώθηκα από τον προηγούμενο σκοπό να μην επιτρέψω να εισέλθει εντός της οικίας της κανείς εκτός από την ανωτέρω και επιπλέον ο συνάδελφός μου με ενημέρωσε πως εάν θέλει κάποιος να εισέλθει πρέπει να χτυπήσω το κουδούνι και να ρωτήσω την ίδια. Περί ώρα 21.55 και ενώ ακόμα ο συνάδελφός της απογευματινής αλλαγής ήταν στο σημείο, προσήλθε πεζός ένας κύριος με κουστούμι, ο οποίος δεν μας μίλησε καθόλου και πήγε να μπει μέσα στο σπίτι. Τον ρωτήσαμε ποιος είναι και τι θέλει και εκείνος αποκρίθηκε ότι είναι συνεργάτης της οικογένειας και ότι έχει μιλήσει, υπονοώντας ότι έχει συνεννοηθεί με την κυρία Πολυζωγοπούλου. Τότε χτυπήσαμε το κουδούνι ώστε να λάβουμε οδηγίες σχετικά με το άτομο πλην όμως ουδείς αποκρίθηκε. Όσο αναμέναμε την απάντηση από την οικία ο έτερος συνάδελφος αποχώρησε με το πέρας της υπηρεσίας του και μετά από ένα με δύο λεπτά προσήλθαν στο σημείο δύο κυρίες. Απευθύνθηκα σε αυτές και τις ρώτησα για ποιον λόγο βρίσκονται εδώ, ενημερώνοντάς τους ότι δεν μπορεί να εισέλθει κανείς στην οικία.

Τότε η νεαρή κοπέλα, εκ των δύο, μου απάντησε ότι μένει εδώ και πως έχει και τα κλειδιά. Εγώ ζήτησα να δω τα στοιχεία τους και η κοπέλα μου έδειξε την ταυτότητά της όπου αναγραφόταν το ονοματεπώνυμό της δηλαδή Λύτρα Π. Θεωρώντας λοιπόν ότι μένει όντως στην οικία για να έχει κλειδιά, αλλά και το επώνυμο του γνωστού ποινικολόγου κου Λύτρα της απάντησα πως εάν είναι να μπει κάποιος από τους τρεις θα μπει μόνο η κοπέλα και ότι ακόμα περιμένω απάντηση από το κουδούνι για τον κύριο. Τότε με τα κλειδιά της η κοπέλα άνοιξε την αυλόπορτα για να μου αποδείξει ότι είναι όντως κάτοικος της οικίας, λέγοντάς μου άλλη μία φορά ότι θέλει να πάρει τα πράγματά της. Την στιγμή που άνοιξε η πόρτα εισήλθαν και οι τρεις στον αύλιο χώρο κάνοντας δύο βήματα και άμεσα τους φώναξα ”σας παρακαλώ, περάστε έξω”. Εκείνη τη στιγμή ένας κύριος μεγάλης ηλικίας, ο οποίος βρισκόταν και αυτός στην αυλή άρχισε να φωνάζει ”γιατί μπήκατε στην οικία μου;”, απευθυνόμενος δε σε εμένα με ρώτησε ”γιατί τους άφησες να μπουν;”. Συνέχισα να δίνω εντολές στους τρεις να βγουν έξω και ταυτόχρονα εξήγησα στον κύριο μεγάλης ηλικίας ότι η κοπέλα κατοικεί εδώ. Όταν ο κύριος αυτός μου απάντησε ότι ούτε η κοπέλα μένει εδώ και να περάσουν όλοι έξω, τότε επανέλαβα ακόμα πιο έντονα την εντολή «παρακαλώ περάστε όλοι έξω και η νεαρή δεσποινίς.

Τελικώς ακολουθήσανε τις οδηγίες μου, εξήλθαν του αυλόγυρου, ασφαλίσανε την πόρτα και ο κύριος που ήταν μέσα μου είπε ”να μην μπει κανείς, όπως έχει δοθεί εντολή”. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε εμφανισθεί η κυρία Σοφία για να λάβω επίσημες οδηγίες. Απάντησαν στον κύριο ότι είναι όλα πλήρως κατανοητά, αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω ποια ακριβώς άτομα έχουν δικαίωμα να εισέρχονται. (…) Μετά από λίγο εξήλθε από την οικία η κυρία Σοφία, ο κύριος μεγάλης ηλικίας που ήταν μέσα στο σπίτι και ταυτόχρονα πλησίασαν εκ νέου οι προηγούμενοι τρεις, οπότε και ξεκίνησαν αντεγκλήσεις μεταξύ τους όπου χαρακτηριστικά παραθέτω κάποιες από τις στιχομυθίες που έγιναν, δηλαδή η κυρία Σοφία απευθυνόμενη στον κύριο με το κουστούμι και στην μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκα είπε ”γιατί έρχεστε στο σπίτι μου, γιατί μου το κάνετε αυτό;”.

Ομοίως ο μεγαλύτερος κύριος σε ηλικία ο οποίος πλέον είχα καταλάβει ότι ήταν ο πατέρας της τους είπε ”γιατί έρχεστε εδώ; Δεν βλέπετε σε τι κατάσταση είναι η κόρη μου;”. Οι δε δύο κυρίες αποκρίνονταν ”γιατί δεν μας αφήνεις να πάρουμε τα πράγματα, εμείς είμαστε μαζί σου και το ξέρεις”. Η Σοφία είπε απευθυνόμενη στην μεγαλύτερη κυρία ”γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει και εσύ;” ενώ βρισκόταν σε σοκ. Μου δήλωσε πως ήθελε να τους κάνει μήνυση και μετά από λίγο κατέρρευσε από την φόρτιση».