“Με αναγκάσατε να διώξω ένα παιδί μετανάστη και σύντομα και το δεύτερο”|ΑΠΟΨΗ*

Η απόφαση για τις νέες αποσπάσεις αστυνομικών στα νησιά, προκαλεσε το σχολιο Συνοριακού Αστυνομικού, ο οποίος περιγράφει τη βιωματική οικονομική “ασφυξία” απο τις μισθολογικές περικοπές στο ένστολο προσωπικό σε εφαρμογη των νεων Ασφαλιστικών Μέτρων.

image

“Πως τα καταφερανε καποιοι κυβερνωντες να παρακαλανε οι συναδελφοι να πανε στα νησια αφηνοντας πισω τις οικογενειες τους για να εξοικονομησουν λιγα χρηματα απο αυτα που μας εκοψαν.
Η τραγικη ειρωνεια, ειναι οι ιδιοι συναδελφοι που εβριζαν γιατι εχουν οικογενειες και δεν θελουν να αποσπαστουν πριν λιγα χρονια.
Μας δινουν το τυρακι και πενταροδεκαρες αφου μας εχουν ξεζουμισει πρωτα .
Οχι δεν θελω καμμια αποσπαση ουτε τις πενταροδεκαρες σας κι ας χρωσταω παντου, θελω την ζωη που μου κλεψατε πισω και την αξιοπρεπεια μου που θιγεται καθημερινα.
Με αναγκασατε να διωξω ενα παιδι μεταναστη και συντομα και το δευτερο.
Καιρος να κανετε προσληψεις συνοριοφυλακων στα νησια και να μην παιζετε με τις οικονομικες αναγκες των συναδελφων και με ανθρωπινες ψυχες.”

Σε συμπληρωματική επεξήγηση, σχολιάζει διευκρινιστικά,
“Βλέπω την πικρή αλήθεια, όντως γράφτηκε δακρύζοντας για το παιδί μου που είναι Αυστραλία και για όλα τα παιδιά συναδέλφων που στέκονται τους γονείς, οι οποίοι ειναι αναγκασμένοι να εκλιπαρούν για μια απόσπαση για λιγα λεφτα ακομη για να καλυψουν βασικες αναγκες γιατι καποιοι καταφερανε να συρρικνωσουν τον μισθο τους και να στειλουν στην ανεργια μελη των οικογενειων τους”, επεξήγησε συμπληρωματικά.


*σχόλιο Δημήτρη Ορλιακλή, μέλους ΔΣ ΠΟΣΥΦΥ