Μαρτυρίες και καταθέσεις συνεργάτη και συνοίκων του ποινικολόγου εξετάζει η Ασφάλεια

Τη μαρτυρία συνεργάτη του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου καθώς και όσων τα γραφεία γειτνιάζουν στο κτήριο της Ασκληπιού στη Νεάπολη Εξαρχείων καθώς και σε βιντεοληπτικό υλικό αναζητούν στοιχεία για τους εκτελεστές οι οποίοι διαφεύγουν.

Καταθέτει στους Αστυνομικούς ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος βρισκόταν σε παρακείμενο χώρο εντός του γραφείου της οδού Ασκληπιού κατά την εν ψυχρώ εκτέλεση του ποινικολόγου.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές στο Nantiareport.gr φέρεται να έγινε αυτήκοος μάρτυρας σύντομης προφορικής διατύπωσης αναφέροντας ότι οι δράστες μιλούσαν “σπαστά” ελληνικά.

Με συνδικαλιστική δράση στο ΔΣΑ ο ποινικολόγος είχε αποφασίσει να μην λάβει μέρος στις επερχόμενες Εκλογές. Είχε εκπρωσοπήσει πρόσφατα απο κοινού με το Μάκη Βορίδη τα «Παραπολιτικά» σε αστική δίκη με το ζεύγος Καμμένου.

Ενας ακόμα μάρτυρας σε παρακείμενο χώρο καθώς διατηρεί επαγγελματική στέγη στον ίδιο όροφο και απέναντι απο το δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εξετάζεται από τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας. Ο ίδιος φέρεται να έχει καταθέσει ότι άκουσε έκκληση σε βοήθεια με τη διατύπωση “βοήθεια, μας σκοτώνουν” -φράση η ποια αποδίδεται στο συνεργάτη του ποινικολόγου κι ενώ ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έχει δεχθεί τα φονικά πυρά με τους δράστες να έχουν αποχωρήσει από τη σκηνή εγκλήματος.

Ό Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Θωμά Λιακουνάκου σε υποθέσεις εξοπλιστικών αλλά και την υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της Energa Hellas power.

Ωστόσο από μαρτυρίες εργαζομένων σε παρακείμενα γραφεία και επαγγελματικούς χώρους δεν έχει προκύψει κατάθεση στην οποία να αναφέρεται εκπυρσοκτότηση όπλου με τους Αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο  να χρησιμοποιήθηκε σιγαστήρας στο όπλο του εγκλήματος.

Βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας έχει καταγράψει την παρουσία δύο ατόμων χωρίς να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους να αποχωρούν από το σημείο της εκτέλεσης, εξετάζεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.