Μαρτυρία: “Μόλις έσπασε το τζάμι είδαμε τη φιγούρα του ανθρώπου, γυρμένο προς τη θέση του συνοδηγού”

Τα όσα ακολούθησαν από τη στιγμή που στο πολυτελές USV με οδηγίες και μοναδικό επιβαίνοντα τον εκδότη Παναγιωτη Μαυρίκο, εκδηλώνεται φωτιά, εν κινήσει στην Αττική Οδό περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας.

image

Γυναίκα, η οποια απο κοινου με το σύζυγό της διατηρούν στο ύψος του Ηρακλείου επί της Αττικής Οδού μάντρα οικοδομικών υλικών, βρισκόταν στη επιχείρησή της.
Ακουσε τον θόρυβο από την πρόσκρουση του αυτοκινήτου και βρέθηκε αυτόπτης μάρτυρας των όσων ακολούθησαν (09/06).
image

“Έκλεινα τη μάντρα στις 14:50 και ακούω ένα μεγάλο θόρυβο, λες κι έσκασε λάστιχο από φορτηγό ή τρακάρισμα. Τρέχω εδώ στα τζάμια της Αττικής Οδού και βλέπω το Porsche να έχει σταθεί στο στηθαίο της Αττικής Οδού. Και έβγαινε μία μικρή φλόγα με κάπνα, από του οδηγού τη μεριά, στο σημείο του καπό με το παρμπρίζ. Περνούσαν τα αυτοκίνητα, στην αρχή δεν σταμάτησε κανένας για βοήθεια. Μετά σταμάτησαν δυο – τρεις, πήραν πυροσβεστήρες από τα αυτοκίνητά τους, πήγαν να σβήσουν αυτή τη φωτίτσα, αλλά δεν τα κατάφεραν, δεν ξέρω γιατί. Πήγαν να ανοίξουν τις πόρτες κι οι πόρτες δεν άνοιγαν”.

image

“Μετά βρίσκουν ένα λοστό από ένα πορτ – μπαγκάζ, σπάνε το τζάμι του συνοδηγού και τότε είδα εγώ ένα κεφάλι γυρμένο προς του συνοδηγού τη θέση. Και να βγαίνει κάπνα και μέσα από την καμπίνα. Μόλις όμως σπάσανε το τζάμι, μάλλον μπήκε οξυγόνο και δυνάμωσε η κάπνα και μετά η φωτιά.Και φοβήθηκαν οι περαστικοί που στάθηκαν για να βοηθήσουν και το αφήσανε στο έλεος του Θεού”.

image

“Στην αρχή επειδή ήταν σκούρα τα τζάμια δεν βλέπαμε καν μέσα. Μόλις έσπασε το τζάμι είδαμε τη φιγούρα του ανθρώπου γυρμένο προς τη θέση του συνοδηγού. Κι άρχισαν πιο πυκνοί καπνοί μετά και δυνάμωσε και η φωτιά. Έπιασε πρώτα το καπό, μετά στη μέση και όλο το αυτοκίνητο μέσα. Έγινε λαμπάδα”.