Μάνδρα: Απολογείται ο 14χρονος για το θανάσιμο τραυματισμό του αδελφού του

Ενώπιον του Ανακριτή Ανηλίκων πρόκειται να μεταχθεί για την απολογία του ο 14χρονος από τη Μάνδρα, ο οποίος πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε το 17χρονο αδερφό του

Ο 14χρονος καθ’ομολογίαν δράστης αναμένεται να ισχυριστεί σύμφωνα με τον συνήγορό του ότι «την καραμπίνα την είχε ο 17χρονος, καθώς εντόπισε το σημείο που την είχε κρυμμένη ο πατέρας τους, και την πήρε για να κυνηγήσουν ένα αγριογούρουνο, μαζί με τον 14χρονο αδελφό του. Το θύμα παρέδωσε το κυνηγετικό όπλο στον 14χρονο και πήγε να τρομάξει το άγριο ζώο για να κινηθεί προς το μέρος τους, βγήκαν μαζί από το καρτέρι και στον αιφνιδιασμό του 14χρονου, η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε με τραγική κατάληξη για τον 17χρονο».

«Το παιδί δεν έχει αντιληφθεί τι έχει συμβεί, δεν έχει αντιληφθεί ότι έχει πεθάνει ο αδερφός του, ζητάει συνέχεια την μαμά και τον μπαμπά του» αναφέρει ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του, Γιάννης Βέρρας.

Ο 14χρονου ομολόγησε ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 17χρονο αδελφό του, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από την στάνη που διατηρεί η οικογένεια στη Μάνδρα, ενώ είχαν πάει μαζί την Πέμπτη (03/11) για να μαζέψουν τα πρόβατα .

Ο

Έγινε η κηδεία του 17χρονου
Σε βαρύ κλίμα έγινε χθες το πρωί (Δευτέρα 7.11.2022) η κηδεία του 17χρονου Φώτη στο νεκροταφείο της Μάνδρας, στον ιερό ναό της Παναγίτσας, με τον δικηγόρο του 14χρονου να δηλώνει ότι «το παιδί δεν γνωρίζει ότι έγινε η κηδεία του αδερφού του. Δεν ξέρω λεπτομέρειες αλλά δεν έχει αντιληφθεί καν τι έχει συμβεί, δεν έχει αντιληφθεί ότι έχει πεθάνει ο αδερφός του».

Στο 14χρονο έχει ασκηθεί Ποινική Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή και ο Εισαγγελέας τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων.