Μαλώνα, Ρόδου: Σε κατάσβεση Δασικής Φωτιάς επιχειρεί ισχυρή Πυροσβεστική δύναμη

Στο έργο κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε πριν τα μεσάνυχτα στην περιοχή της Μαλώνας της Ρόδου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

(12/05-08.00) Υπό έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στη Μαλώνα Ρόδου.

(12/05-02.15) Σε νεότερη ενημέρωση στη δασική πυρκαγιά στη Μαλώνα Ρόδου επιχειρούν 48 Πυροσβεστες με 15 οχήματα ομάδα και ομάδα πεζοπορου Τμήματος του ΠΣ. Στο έργο κατάσβεσης συνδράμουν Εθελοντικές ομάδες Δασοπυρόσβεσης και υδροφορες OTA.

(11/05-23.20) Εκτός ελέγχου παραμένει η πυρκαγιά στην Μαλώνα. Η πυρκαγιά έχει εξαπλωθεί και κινείται ανεξέλεγκτα προς την Εθνική οδο Ρόδου- Λίνδου. Στις περιοχές Μαλώνα και στο Μασσαρι λόγω της φωτιάς εχουν διακοπή ηλεκτροδοτησης.

Μεγάλη δασική πυρκαγιά ξέσπασε (11/05-22.30) στην περιοχή της Μαλώνας της Ρόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr από κάτοικο της Ρόδου, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον Αιθωνα, περιοχη με στενά δρομια και πυκνή βλάστηση. Στην η περιοχή κάθε χρόνο κατά την έναρξη της αντιπυρικής εκδηλώνονται εστοες φωτιάς. Μαίνεται ανεξέλεγκτη καθως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με κατεύθυνση την Μαλώνα.

«Έχουν γίνει προτάσεις,  για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στο νησί. Ένα μόνιμα αεροπλάνο στο αεροδρόμιο των Μαριτσών για υην Περιφέρεια Δωδεκανήσων και να μεταφερθεί η Υπηρεσία της Πυροσβεστικής από το Μαντρακι στο Τσαιρι κοντα στο δρόμο του αεροδρομίου, ώστε Να έχουν άμεση ανταπόκρισή. Τίποτα δεν έχει γίνει.  Και την ευθύνη δεν την έχει ο Δήμος αλλά είναι ευθύνη των συναρμόδιων Υπουργείων» υποστηρίζουν οι κάτοικοι του νησιού.

Στο σημείο έχουν μεταβεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις απο την πόλη της Ρόδου και τα περιφερειακά κλιμάκια ενώ σε επιφυλακή είναι εθελοντικές ομάδες, δασοκομάντος της ΕΜΟΔΕ Ρόδου και η Πολιτική Προστασία ενω βυτιοφόρα τις Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται καθοδόν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Nantiareport.gr, η φωτιά μαίνεται σε δύσβατη δασική περιοχή, σε μεγάλη έκταση και κρίνεται επικίνδυνη καθώς στην περιοχή επικρατούν άνεμοι εντάσεως 4-5BR.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς έχει μεταβεί  ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης και Αντιδήμαρχοι της Πολιτικής Προστασίας, ενω η Τροχαία εχει διακόψει την κυκλοφορία.