ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Σκηνοθέτησαν "ένοπλη αποπειρα"..για να ανεβάσουν το υλικό στο "YouTube".

Κουκουλοφοροι, ένοπλοι επιβάτες αυτοκινήτου, τρομοκράτησαν χωριά  προκάλεσαν κινητοποίηση της Αστυνομίας..  για να γυρίσουν “homeVideo” και να το “ανεβάσουν” στο YouTube.

Απόγευμα Παρασκευής (05/09- 19.30). Το Yaris με Αθηναϊκές πινακίδες στο οποίο “επιβαίνουν τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφοροι”, απο καταγγελία κατοίκων, κινητοποιεί την ΕΛΑΣ. Έχουν περάσει μόλις 13 ημέρες από την κινηματογραφική ληστεία στο Δίστομο Βοιωτίας(22/08), με προσδιορισμένους δράστες τους καταζητούμενους ενόπλους- Γ.Πετρακάκο, Σπ.Δραβίλα, Σπ.Χριστοδούλου, κι έναν ακόμα αταυτοποιητο συνεργό τους, με ομηρεία του 37χρονου ταμία του υποκαταστήματος ΕτΕ, εμπρησμό του κλεμμένου οχήματος που οδηγουσαν την απόπειρα εμπρησμού του φουσκωτου με υο οποίο διέφυγαν δια θαλάσσης και στη συνέχεια από το Λουτρό Κορινθίας, διέφυγαν με όχημα στο οποίο ανέμενε συνεργός τους και αναζητούνται. 
Από την εκδοχή ότι ο καταζητούμενος Β.Παλαιοκώστας, ηταν μεταξυ των επιβαινόντων στο αυτοκίνητο, οι “ληστές του Διστόμου”, ακόμα και μέλη της ομάδας του κατάδικου Ν.Μαζιώτη, “παρατέθηκαν” ως εικασίες μεταξύ των κατοίκων για τα πιθανά σενάρια προσδιορισμού της ταυτότητας των δραστών.
Κάτοικοι του χωριού κλείστηκαν στα σπίτια τους ενώ βοσκοί εγκατέλειψαν εντρομοι τα ποιμνιοστασια τους και βγήκαν στο χωριό.
Περιπολία του τμήματος Μακρακώμης Φθιώτιδας εντόπισε το όχημα και ακολούθησε καταδίωξη με ενίσχυση τη τοπικής  Αστυνομικής Δύναμης, με ομάδες της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας, στην ακινητοποίηση του υπόπτου οχήματος και των 4ων επιβαινόντων στα όρια Φωκίδας Φθιώτιδας Ευρυτανίας.
Το όχημα απο καταγγελίες πολιτων εντοπισθηκε στην Τσουκα Φθιώτιδας, όταν οι επιβάτες του αυτοκινήτου, στην κεντρική πλατεία του χωριού απείλησαν με όπλα τους παρευρισκόμενους.
Υστερα απο αναζητήσεις πληρώματα του τμήματος εντόπισαν (06/09) σε αποθήκη επιμελώς κρυμμένο το όχημα. Από τον τερματικό εξακριβωθηκε ο ιδιοκτήτης του οχήματος ο οποίος έπειτα από αναζητήσεις, εντοπίσθηκε και παραδέχτηκε ότι ήταν ο οδηγός του οχήματος με συνεπιβάτη το γιο του, και παρέδωσε στους Αστυνομικούς κουκούλες και τα όπλα που είχαν στην κατοχή τους, ρεπλίκες- αεροβόλα-
Όπως εξακριβωθηκε κατά την προανακριση, πατέρας και γιος απο το Περιστέρι, την σύζυγο του αδελφού της γυναίκας του οδηγού και η κόρη της, -με καταγωγή απο την Τσουκα Φθιωτιδας-, είχαν επινοήσει το σχέδιο των “ενόπλων κουκουλοφορων”, το οποίο οργάνωσαν και πραγματοποίησαν, προκειμένου να ανεβάσουν το “homeMade” βιντεο  στο YouTube(!) όπως ανέφεραν στις καταθέσεις τους. 
Οι τεσσερις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Φθιώτιδας (07/09) με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για παράβαση του νόμου περί όπλων, παράνομης βίας και διατάραξης ειρήνης πολιτών .

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport