Μ.Λώλης: “Ανεκδιήγητη ομοφοβική διάκριση που δέχονται οι ομοφυλόφιλοι”- Τι προβλέπει ο κανονισμός του ΠΟΥ για την αιμοδοσία

Καταγγέλλει την άρνηση της γιατρού σε αιμοδοσία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας ο Υπαστυνόμος της ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με τους κανόνες και τις προϋποθέσεις που επιβάλλονται από τον ΠΟΥ ομάδες πληθυσμού αποκλείονται από την αιμοδοσία μεταξύ άλλων, πάσχοντες ηπατίτιδας, με γρίπη,και αλλεργίες, με πρόσφατη δερματοστιξία και τρύπημα για σκουλαρίκια κλπ.

Ωστόσο ο Υπαστυνόμος της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλης Λώλης καταγγέλλει την πρόσφατη αιμοληψία της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας ως “ανεκδιήγητη ομοφοβική διάκριση που δέχονται οι ομοφυλόφιλοι”

Στο λογαριασμό που διατηρεί στα κοινωνικά δίκτυα ο Υπαστυνομος της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλης Λώλης, παραθέτει:

“Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στην Αστυνομία. Αφορμή να αναδείξω μια ανεκδιήγητη ομοφοβική διάκριση που δέχονται οι Ομοφυλόφιλοι.
Πηγαίνω στο χώρο αιμοληψίας της ΓΑΔΑ και αναφέρω ότι θέλω να δώσω αίμα και να συνεισφέρω και εγώ όπως οι συνάδελφοί μου, αλλά τους ενημερώνω ότι είμαι Ομοφυλόφιλος συμπληρώνοντας τη σχετική καρτέλα.
Τότε η Νοσηλεύτρια με κοίταξε σαν μίασμα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων. Οι περισσότεροι συνάδελφοι πάγωσαν από αμηχανία, κάποιοι γέλασαν, άλλοι πήραν έκφραση συγκατάβασης.
Με πλησιάζει ο γιατρός και με στείρα ευγένεια με ενημερώνει ότι δε μπορώ να είμαι αιμοδότης γιατί απλά είμαι Ομοφυλόφιλος.

Αποχωρώντας με πλησιάζει ένας Αστυνόμος και με ρωτάει:
-Υπαστυνόμε πως αντέχεις;
-Αστυνόμε το πρόβλημα δεν είναι ΠΩΣ αντέχω, αλλά ΓΙΑΤΙ πρέπει να αντέχω όλα αυτά”.

_________________

* bloko.gr