Μ.Χρυσοχοΐδης: «Τα σύνορα μας θα είναι απόρθητα πολύ σύντομα»

Το επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ήπειρο,

Διαδοχικές συσκέψεις είχε  στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Η πρώτη, ξεκινά από την ανάγκη η χώρα μας, να είναι ασφαλής και επειδή η Ήπειρος ακουμπά στην μεθόριο, ο στόχος μας είναι, η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, ο αποτελεσματικός έλεγχος, όλων όσων εισέρχονται ή εξέρχονται, ο τρόπος με τον οποίον επιχειρεί η Αστυνομία να ελέγξει όλες τις παράνομες διακινήσεις , από και προς την χώρα, καθώς και ο στόχος μας, να καταστήσουμε τους λίγους ανθρώπους που ζουν επί της μεθορίου ασφαλείς», επεσήμανε ο αρμόδιος Υπουργός, ενώ δεσμεύτηκε για τη βελτίωση της  ασφάλειας των πόλεων,του αστικού ιστού, σε συνεργασία με τους Δήμους.

«Προς τον σκοπό αυτό, χορηγούμε προς την Περιφέρεια Ηπείρου νέα 12 οχήματα, που παραδόθηκαν αυτές στις ημέρες ,αλλά 24 οχήματα μέχρι τέλος Μαρτίου και βεβαίως για τον καλύτερο έλεγχο και φύλαξη των συνόρων έχουμε μια σειρά από εξελίξεις. Καταρχήν η Frontex γίνεται πλέον επιχειρησιακή, δηλαδή θα αποκτήσει προσωπικό.
Οι πρώτοι 2.500 συνοριοφύλακες θα προσληφθούν μέσα στο έτος και θα εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία των ευρωπαϊκών συνόρων. Ένα από αυτά, είναι και οι Νομοί Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, όπου εδώ θα έχουμε και επιχειρησιακές δυνάμεις της Frontex. Θα στείλουμε σύντομα drones, τα οποία θα επιτηρούν τα σύνορα, θα είναι εύχρηστα, απαιτούν λίγο προσωπικό και μεγάλες δυνατότητες ελέγχου των συνόρων, καθώς και θερμικές κάμερες, που είναι αναγκαίες» τονισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Ασφαλής μεθόριος, σημαίνει ασφαλής Ελλάδα», βασικά σημεία της στρατηγικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Οπως υπογράμμισε ο Υπουργός, πολύ σύντομα, τα σύνορα μας, «θα είναι απόρθητα», ενώ μαζί με την περαιτέρω βελτίωση των ελέγχων , στις νομοθετημένες εισόδους, στο Μαυρομάτι και την Κακκαβιά, τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά για την ασφάλεια της χώρας.