Μ.Χρυσοχοϊδης: Οι Αστυνομικοί που επιστρέφουν από Έβρο και νησιά θα ενταχθούν στην επιτήρηση των μέτρων

Αστυνομικοί από Υπηρεσίες γραφείου και την καταπολέμηση του εγκλήματος,στις ομάδες ελέγχου για την επιτήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας

Στο δρόμο σε υποστήριξη των κλιμακίων ελέγχου θα ενταχθούν όσοι Αστυνομικοί επιστρέψουν από τον Έβρο και τα νησιά, επεσήμανε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Όπως τόνισε, περισσότεροι από 2.000 Αστυνομικοί βρίσκονται στον Έβρο και επιπλέον 1.500 στα νησιά, τους οποίους χαρακτήρισε “μικρούς ήρωες”. Ενώ τόνισε ότι “ξεκινάμε την κατασκευή του φράχτη συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή”.

Σε γενικές γραμμές στα μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχει συμμόρφωση στα μέτρα διευκρίνισε, στην ύπαιθρο ωστόσο, υπάρχει σχετική ανοχή, λόγω αγροτικών εργασιών. Οι έλεγχοι είναι διαρκείς, ενώ τα πρόστιμα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα, στόχος της πολιτείας δεν είναι να εισπράξει, “αλλά να βγούμε νικητές από αυτή την περιπέτεια”.

Ανέφερε επίσης ότι, οι Έλληνες στη συντριπτική τους πλειονότητα τηρούν τα μέτρα, και “τούς αξίζει έπαινος” καθώς είναι υποδειγματικοί στη συμπεριφορά τους. “Στόχος μας είναι να μείνουμε σπίτι. Ο εχθρός είναι αόρατος, ύπουλος πολύ επιθετικός… Μέχρι να βρούμε το πραγματικού φάρμακο το μόνο φάρμακο είναι η απομόνωση. Ας πάρουμε μια απόφαση τον επόμενο μήνα να είμαστε στα σπίτια μας” τόνισε.

Υπάρχουν περαιτέρω κλιμακώσεις αν δεν τηρούνται τα μέτρα” προειδοποίησε, και αναφέρθηκε στην απόφαση η οποία ελήφθη τη Δευτέρα (30/03) να κλείσουν δυο λαϊκές γιατί δεν τηρήθηκαν τα μέτρα, “Είναι κρίμα να μην τηρούμε τα μέτρα και τις αποστάσεις”.