Μ.Χαρακόπουλος: “Σεβασμός στους θεματοφύλακες της Τάξης”

Συναρτήσεις στη Λαμία είχε στο πλαίσιο, της σύγκλυσης της Διευρυμένης Συνεδρίασης του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, για τον αναπληρωτή Τομεάρχη Εξωτερικών.

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, Μάξιμος Χαρακόπουλος στο πλαίσιο των επαφών του στη Λαμία, στο πλαίσιο της σύγκλυσης της Διευρυμένης Συνεδρίασης του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

FB_IMG_1518826315918

Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά την συνάντηση, δήλωσε τα εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την ενημέρωση για το σημαντικό έργο που γίνεται στη Στερεά Ελλάδα. Είναι πάντοτε μεγάλη η ικανοποίηση όταν συναντούμε νέους ανθρώπους που με όρεξη και όραμα προσφέρουν τις ικανότητές τους στην υπηρεσία της ελληνικής επαρχίας. Πιστεύω απόλυτα ότι η λύση για την ελληνική οικονομία, αλλά και εν γένει για την ελληνική κοινωνία, θα έλθει από την περιφέρεια, από τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Δυστυχώς, μια από τις παθογένειες της χώρας μας, ήταν η μανία της αστυφιλίας και ο υδροκεφαλισμός της πρωτεύουσας. Το φαινόμενο αυτό αφαίρεσε πόρους και κυρίως ζωτικό ανθρώπινο δυναμικό από την υπόλοιπη Ελλάδα, που στη σημερινή περίοδο της κρίσης, γίνεται εμφανές. Χρειαζόμαστε, επομένως, πολιτικές ρηξικέλευθες που θα στοιχηματίσουν στην πρωτογενή παραγωγή και στους ανθρώπους της περιφέρειας, που θα ανοίξουν το δρόμο για μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος, τον άρρωστο κρατισμό και τον καταστροφικό λαϊκισμό».

“Σεβασμός στους Θεματοφύλακες της Ταξης”

Ακολούθως, ο κ.Χαρακόπουλος επισκέφθηκε αρχικά τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας όπου είχε συναντήσεις με τον Υποστράτηγο Μιλτιάδη Πουρσανίδη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Φθιώτιδας κ.Αστέριο Μαντζιώκα, και στη συνέχεια τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Φθιώτιδας, όπου ενημερώθηκε από τον τον Πύραρχο Θρασύβουλο Ζαγκογιάννη.

FB_IMG_1518826341493

Μετά τις συναντήσεις ο αρμόδιος τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα στελέχη της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη τη επώδυνη περίοδο της κρίσης, απέδειξαν, με τρόπο αναμφισβήτητο, τον υψηλό επαγγελματισμό τους, την άψογη κατάρτισή τους και τη διάθεση προσφοράς τους προς το κοινωνικό σύνολο. Η ελληνική κοινωνία τους οφείλει πολλά τόσο στο πεδίο της πάταξης της ογκούμενης εγκληματικότητας, για την οποία δυστυχώς υπάρχουν καίριες ευθύνες με ονοματεπώνυμο προς την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Το λιγότερο που μπορεί να πράξει η πολιτεία είναι να αναγνωρίσει αυτήν την δράση και ικανοποιήσει τα ελάχιστα τουλάχιστον από τα δίκαια αιτήματα όσων εργάζονται στα Σώματα Ασφαλείας. Αντιθέτως, συχνά εισπράττουν την απαξία των κυβερνώντων και την άρνηση συμμόρφωσής τους ακόμη και με τις δικαστικές αποφάσεις για την απόδοση του υπόλοιπου 50% των παρακρατηθέντων σύμφωνα με το ΣτΕ. Για τη ΝΔ και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, η ασφάλεια του πολίτη είναι προτεραιότητα, όπως επίσης και η αντιμετώπιση των προβλημάτων όσων είναι οι θεματοφύλακες της δημόσιας τάξης».

FB_IMG_1518826318841
Τον κ.Χαρακόπουλο συνόδευαν ο Συντονιστής του Τομέα π.βουλευτής Ηλίας Βλαχογιάννης, ο προεδρος της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας Στέλιος Κανέλλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Λαμίας Βαγγέλης Μπλούνας και το Μέλος της Π.Ε. της ΝΔ Θωμάς Τσαντήλας.