Λόγω θετικών κρουσμάτων covid19- έκλεισε το επισκεπτήριο των συνηγόρων στους κρατουμένους της πτέρυγας Γ και Ε

Αλλαγές στο επισκεπτήριο συνηγόρων των κρατουμένων της Γ και Ε πτέρυγας Φυλακών Κορυδαλλού λόγω αυξημένων θετικών κρουσμάτων covid19 στις πτέρυγες

Είχε προηγηθεί το κλείσιμο για το επισκεπτήριο συνηγόρων στους κρατουμένους της Γ πτέρυγας, και το πρωί της Πέμπτης (09/09) έκλεισε και το επισκεπτήριο στους κρατουμένους της πτέρυγας Ε, στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού.

Λόγω των θετικών κρουσμάτων της covid, εξετάζεται το ενδεχόμενο για την επίσκεψη συνηγόρων σε κρατουμένους με δικαστήρια τις επόμενες ημέρες στις πτέρυγες Γ και Ε, οι δικηγόροι να αιτούνται ειδικής άδειας.
Για επίσκεψη κρατουμένων στην πτέρυγα Γ, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιείται μόνο με ειδική άδεια και αφού έχει προηγηθεί ιχνηλάτηση των επαφών των κρατουμένων, ενώ για την Ε -προς το παρόν- απαιτείται προσυνεννόηση θεωρείου με αρχιφυλακείο.
Ήδη από την περασμένη Πέμπτη (02/09) οι συνήγοροι για να επισκέπτονται κρατουμένους πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης η rapid και μοριακό test και όχι self test που ίσχυε μέχρι πρότινος.