Λιμάνι Πάτρας: Λαθρομετανάστες επιτέθηκαν και τραυμάτισαν Λιμενικό εντός λιμένα

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο λιμάνι της Πάτρας από την ανεξέλεγκτη δράση των λαθρομεταναστών που επιχειρούν να «εισβάλουν» σε φορτηγά πλοία για να ταξιδέψουν λάθρα στην Ιταλία

Η επίθεση με τραυματισμό σε βάρος στελέχους του Λιμενικού Σώματος, από λαθρομετανάστη στο λιμάνι της Πάτρας (24/10) επιβεβαιώσει την χαοτική κατάσταση που επικρατεί . Το κλιμάκιο των Λιμενικών δέχτηκαν επίθεση από τους λαθρομετανάστες, σε επιχείρηση απομάκρυνσής τους από την οροφή κτηρίου εντός λιμένα, με τον λαθρομετανάστη να επιτίθεται στο Λιμενικό απορρίπτοντάς του πέτρα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πρόσωπο .

Όπως καταγγέλλουν οι Λιμενικοί πλέον αυτά τα περιστατικά είναι σχεδόν καθημερινά ενώ εκτιμούν ότι στα εγκαταλελειμμένα κτίρια της παραλιακής περισσότεροι από 120 λαθρομετανάστες, διαβιούν παράνομα ενώ εμφανίζουν επιθετικές συμπεριφορές, προκειμένου να εισβάλλουν στα φορτηγά πλοία και τις νταλίκες με προορισμό την Ιταλία και την Ευρώπη.

Πρόσφατα, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Λιμενικών έχει επισημάνει ότι “επιστέφουμε στην κατάσταση του 2017, με το λιμάνι της Πάτρας να είναι ανοχύρωτο”, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν ληφθεί μέτρα. Το σοβαρό πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες, έχουν καταγγείλει και οι διαμεταφορείς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο λιμάνι της Πάτρας, προειδοποιώντας ακόμη και με αποχώρηση των εταιρειών τους.