Λιμάνι Λαυρίου: Μεταφορά στην ενδοχώρα από τη Λέσβο 850 λαθρομεταναστών

Στο Λιμάνι του Λαυρίου  από τη Λέσβο οι λαθρομετανάστες με ναυλωμένο πλοίο

Πρώτες πρωινές ώρες (06/10) άλλοι 850 λαθρομετανάστες έχοντες δικαίωμα μετακίνησης, από τη Λέσβο αποβιβάστηκαν από το ναυλωμένο πλοίο «Νήσος Χίος», στο λιμάνι του Λαυρίου. Σύμφωνα με τον Κρατικό σχεδιασμό στη διαχείριση του μεταναστευτικού οι λαθρομετανάστες έχει αποφασιστεί να μεταφερθούν σε δομές στην ενδοχώρα με προοπτική να μεταφερθούν σε ευρωπαϊκές χώρες μέσω συμφωνιών της Ελλάδας .

Με αυτή τη μεταφορά , ο αριθμός των διαβιούντων στο προσωρινό ΚΥΤ που έχει δημιουργηθεί στο Μαυροβούνι της Λέσβου μετά τον εμπρησμό από τους Αφγανούς, όσοι παραμένουν ανέρχονται σε περίπου 8.000 λαθρομετανάστες ενώ υπολογίζεται – σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ- σε μικρότερο από 10.000 ο συνολικός αριθμός των λαρθομεταναστών στο νησί της Λέσβου.

Είχε προηγηθεί η μεταφορά για 720 λαθρομετανάστες, οι οποίοι αναχώρησαν από τη Λέσβο την περασμένη Δευτέρα (28/09) με το ίδιο πλοίο, στο πλαίσιο της επιχειρούμενης αποσυμφόρησης από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ακολούθησαν τις επόμενες δύο ημέρες (29/09-01/10)  με πλοίο της γραμμής η μετακίνηση επιπλέον 300 λαθρομεταναστών υπό την επίβλεψη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.