Λευκή Καστοριάς: Ληστεία υποστηρίζει ο Ειδικός Φρουρός το κίνητρο- Αντιφάσεις εντοπίζουν οι Αστυνομικοί

Ισχυρίζεται ως κίνητρό του, τη ληστεία, η εκδοχή του ωστόσο παρουσιάζει αντιφάσεις, με τους Αστυνομικούς να αναζητουν τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν τον 30άχρονο Ειδικό Φρουρό, να σκοτωσει με τρεις βολίδες από το 45άρι του, τον οδηγό ΤΑΞΙ.

Ενώπιον του Ανακριτή αναμένεται (13/03) να βρεθει ο 30άχρονος Αστυνομικός, κατ ομολογιαν δράστης, της εν ψυχρώ δολοφονίας του 52χρονου οδηγού ΤΑΞΙ Κοσμά Τζέλιου, το απόγευμα της Παρασκευής (10/03) στη Νέα Λευκή Καστοριάς. Σύμφωνα με πληροφορίες δικηγόρος Αθηνών αναμένεται να μεταβεί στην Καστοριά προκειμένου να αναλάβει την υπεράσπισή του 30άχρονου, σε συνεργασία με δικηγόρο του ΔΣ Καστοριάς και ως εκ τούτου προκειμένου να ανάβει γνώση της δικογραφίας, να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

taxi_a

Εν τω μεταξύ, έχει κατατεθεί αίτημα άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου για τις συνδέσεις που διατηρούσαν στα στοιχεία τους τόσο 30άχρονος Ειδικός Φρουρός καθώς και ο 52άχρονος αυτοκινητιστής,  προκείμενου να διακριβωθεί αν υπήρχε επικοινωνία μεταξύ των δύο σε προηγούμενο χρόνο.

“Πατέρας δύο παιδιών ο οδηγός, τον περιγράφουν ως ήσυχο οικογενειάρχη”

Ο ίδιος, ο 30άχρονος Ειδικός Φρουρός, ωστόσο υποστηρίζει στην απολογία του ότι, με πρόσχημα ότι ήθελε βοήθεια για να μεταφέρει βαριά αντικείμενα από την αποθήκη στο ΤΑΞΙ, κι έτσι έπεισε τον 52άχρονο αυτοκινητιστή Κοσμά Τζέλιου να κατέβει από το όχημά του, και στη συνέχεια τον πυροβόλησε. Αναφέρεται σε οικονομικά “ανοίγματα” που τον πίεσαν χωρις να εντοπίζει υπόβαθρο, έστω και ένα ευσταθές επιχείρημα στην ακραία εγκληματική συμπεριφορά που επέδειξε να αφαιρέσει τη ζωή του Κοσμά Τζέλιου. Μαρτυρίες συναδέλφων του Αστυνομικού ωστόσο τον περιγράφουν ως άνθρωπο χωρίς να έχει εμφανή οικονομικά προβλήματα, ωστόσο αναφέρονται σε “τυχερά παιχνίδια”, χωρίς ωστόσο να προκύπτει πάθος ή εμμονή. Όπως επισημαίνεται από Αξιωματικούς που σχετίζονται με την υπόθεση, “θα μπορούσαν αυτά τα οικονομικά “ανοίγματα” εστω και στιγμιαία να τον ωθήσουν να λάβει την απόφαση για ληστεία, μέχρι στιγμής χωρις ωστοσο να έχει αποδειχθεί ακόμα αυτο το σενάριο”.

Μαρτυρική κατάθεση αυτοκινητιστή, ωστοσο αναφέρει ότι ο 30άχρονος Αστυνομικός (τέως Ειδικός Φρουρός) το απόγευμα της Παρασκευής  (10/03) βρέθηκε στην πιάτσα των ΤΑΞΙ. Αν και ο Κοσμάς Τζέλιος ήταν δεύτερος στην πιάτσα, περίμενε να φύγει το προηγούμενο ΤΑΞΙ και επιβιβάστηκε στη συνεχεια στο όχημά του, με προορισμό το χωματόδρομο κοντά σε κτήματα της οικογένειας του.

Ωστόσο, κατα την  αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης, δεν προέκυψε προμελέτη ή προπαρασκευαστικές ενέργειες με σκοπό τη δολοφονία του αυτοκινητιστή από τον 30άχρονο Ειδικό Φρουρό.

Κατά την αυτοψία στο χώρο, και από την καταθεση του 30άχρονου Ειδικου Φρουρού, εκτιμάται ότι εν βρίσκεται ακόμα μέσα στο ΤΑΞΙ βγάλει το όπλο του απειλώντας τον Κοσμάς Τζέλιος. Ο 52άχρονος, ανοίγει την πόρτα του οδηγού σε μια προσπάθεια να απομακρυνθει  με το 30άχρονο όπως διαπιστώνει και ο ιατροδικαστής να τον καταδιώκει. Αρχικά πυροβόλησε τραυματίζοντάς τονα αυτοκινητιστή στην άνω θωρακική χώρα και με δύο ακομα βολές στη δεξιά κροταφική χώρα και στο στήθος τον εκτέλεσε. Στη συνέχεια αποχώρησε από το χωράφι, ενώ διερχόμενος τον είδε να απομακρύνεται πεζός προς την πόλη. Κατά την εξερεύνηση στη σκηνή εγκήματος στην κατοχή του 52άχρονου αυτοκινητιστή Κοσμά Τζέλιου, βρέθηκε να κατεχει το κινητό του τηλέφωνο και #€550, απομακρύνοντας το κίνητρό της ληστείας. Ο 30άχρονος Αστυνομικός στην απολογία του υποστηρίζει οτι δε βρήκε τα χρήματα στην τσέπη του,αλλά κάποια κέρματα που υπήρχαν στο ΤΑΞΙ.

ΜΑΖΙΩΤΗΣ

Μεταξύ άλλων απο το Αρχηγειο της ΕΛΑΣ, εχει ανασυρθεί ο φάκελος του πρώην Ειδικού Φρουρού ο οποίος είχε μετακινηθεί στην Καστοριά μετά την ένοπλη συμπλοκή κατά τη σύλληψή του κατάδικου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη  (06/2014) καθως ήταν ο Αστυνομικός της ΔΙΑΣ ο οποίος ενήργησε βολή ακινητοποίησης με το 45άρι όπλο που κατείχε και ο καταζητούμενος κατάδικος επικηρυγμένος (τοτε) τρομοκράτης έπεσε βαρύτατα τραυματισμένος και συνελήφθη από τους Αστυνομικούς. Αν και σε ένοπλες συμπλοκές οι Αστυνομικοί που βρίσκονται εμπλεκομένοι σε ένοπλες επιχειρήσεις, εξετάζονται από τον Ψυχολόγο της Αστυνομίας και υποβάλλονται σε ψυχομετρικά τεστ, ο ίδιος μετακινήθηκε στην Καστοριά- πόλη εντοπιότητάς του- με τη σύζυγό του. Αρχικά τοποθετήθηκε στο τμήμα ως μαχιμος Αστυνομικός υπηρέτησε στην ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών και πριν σχεδόν 20ημέρες μετατέθηκε  της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας  (ΟΠΚΕ).

Οι συνάδελφοί του και όσοι δούλευαν μαζί με τον Αστυνομικό, μετά τη δημοσιοποίηση εξιχνίασης της δολοφονίας του αυτοκινητιστή με κατ ομολογίαν δράστη τον 30άχρονο Αστυνομικό εκφράζονται σοκαρισμένοι για το  άνθρωπο που μέχρι πριν τρία 24άωρα ήταν ο ήρωας Αστυνομικός που ακινητοποίησε με μια βολή τον καταζητούμενο τρομοκράτη Νίκο Μαζιώτη και με το ίδιο όπλο έγινε ο δολοφόνος του αυτοκινητιστή.