Λευκάδα: Κινέζα τουρίστρια έπεσε με «παρα πέντε» στη θάλασσα και πνίγηκε

Ανοιχτά του Αγίου Νικήτα στη Λευκάδα, έντρομοι κολυμβητές είδαν το «παρα πέντε» να πέφτει στην θάλασσα και ενήργησαν τη Λιμενική Αρχή

Η 45χρονη Κινέζα τουρίστρια, βρισκόταν σε διακοπές στη Λευκάδα με γκρουπ κι επέλεξε να διασκεδάσει μόνη της, με πτηση «παρα πέντε» στις δυτικές ακτές του νησιού . Υπό συνθήκες που εξετάζει η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, έντρομοι κολυμβητές είδαν ανοιχτά του Αγίου Νικήτα το «παρα πέντε» να στροβιλίζεται και να πέφτει στη θάλασσα. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν διασωστικό σκάφος και κολυμβητής.

Καθως οι ιμάντες είχαν τραβήξει την 45χρονη Κινέζα στον πυθμένα της θάλασσας μετά από προσπάθεια, την απεγκλωβισαν την ανέσυραν στην επιφάνεια και τη μετέφεραν στην παραλία του Αγίου Νικήτα.

Παρά τις προσπάθειες να την ανατάξουν με ΚΑΡΠΑ, η 45χρονη χωρίς σφυγμό παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Λευκάδας, όπου διαπιστώθηκεοθάνατόςτης.

Το πτώμα πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.