Λέσβος: Θανατηφόρο τροχαιο δυστύχημα- Δύο ανήλικοι νεκροί και τρεις τραυματίες

Άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων σε όχημα που έπεσε στη θάλασσα .

Δυο ανηλικα -αγόρι και κορίτσι 15 και 16ετων- ανασύρθηκαν νεκρά από το εσωτερικό του οχήματος που έπεσε στη θάλασσα  (12/12-03.30) στον προβλήτα της Μυτιλήνης.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο  Μυτιλήνης, οι τρεις επιβαίνοντες οχήματος  που διασώθηκαν. Πρόκειται για δύο 20άχρονους νεαρούς και τον 15άχρονο αδελφό του ενός, από την Αγιάσο Λέσβου.

Το αυτοκίνητο με κατεύθυνση από το λιμάνι της Μυτιλήνης προς το Παλαιό Δημαρχείο – υπο αδιευκρίνιστες συνθηκες- εξετράπη της πορειας του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, χτύπησε στο κράσπεδο της προκυμαίας και επεσε στη θάλασσα δίπλα σε δεμένο ψαροκάικο. Τρεις από επιβαίνοντες διασώθηκαν με τη βοήθεια των ατόμων που ήταν στο ψαροκάικο και τρεις αλλοδαπούς εργάτες που ήταν στο σημείο εκείνη την ώρα, πριν το οχημα βυθιστεί στα παγωμένα νερά. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι τελευταία στιγμή κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον εφήβους από το πίσω κάθισμα πριν το οχημα βυθιστεί στη θάλασσα.

Τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος αναμένεται να διερευνηθούν ενω εξεταζεται μαρτυρία σύμφωνα με την οποία- λίγο πριν πεσει στη θάλασσα -ο οδηγός ενεργούσε επικίνδυνους ελιγμούς στην προκύμαια Μυτιλήνης όταν έσκασε το μπροστινό λάστιχο του αυτοκινήτου και ο οδηγός λόγω της ολισθηρότητας και της απειρίας δεν μπόρεσε να ελέγξει το όχημα.
Στον προβλήτα του λιμανιού μετεβη κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού και της Οδικής Βοήθειας.

Για το δυστύχημα η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης  διενεργεί προανάκριση.