Λέσβος: “Στο πόδι” Μόλυβος και Πέτρα- Ξενοδοχείο νοίκιασε σε ΜΚΟ δωμάτια

Συγκεντρώθηκαν έξω απο ξενοδοχείο της Αναξου, που ενοικίασε δωμάτια σε ΜΚΟ παρά τις απαγορεύσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου .

Αναστάτωση και κινητοποίηση των κατοίκων του Μολυβου της Πετρας και της Αναξου Λέσβου (12/12-00.00) καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ξενοδόχος ενοικίασε δωμάτια σε ΜΚΟ (πιθανών της Υπάτης Αρμοστείας) παρά τις απαγορεύσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου και τις αντιδράσεις των κάτοικων.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες  απο κατοικους αναφερουν οτι αργά το απόγευμα (11/12) αφιχθησαν στην Άναξo λαθρομετανάστες  ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται και άλλες αφίξεις, ώστε να διαμείνουν στο ιδιο ξενοδοχείο της περιοχής.

Τα ξημερώματα οι κάτοικοι του Μολυβου συγκεντρώθηκαν έξω απο το ξενοδοχείο με αίτημα να αποχωρήσουν οι λαθρομετανάστες από την περιοχή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, φερεται ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας κατά τη συνεδρίαση της Ένωσης Ξενοδόχων να δήλωνε κάθετα αντίθετος στην πρόσκληση της Ύπατης Αρμοστείας που ήθελε να νοικιάσει δωμάτια σε λαθρομετανάστες.

Με αφορμή “φήμες” κατοικοι έστησαν μπλόκο στο ύψος του στρατοπέδου της Πέτρας ώστε να μην εξελθουν τα λεωφορεία προς το ξενοδοχείο. Σε έκτακτη συνεδρίαση, η απόφαση που ελήφθη δεν κάνει αποδεκτή την εγκατάσταση λαθρομετανάστών στην περιοχή τους. ενώ θα επιδώσουν τελεσίγραφο στον ξενοδόχο ώστε άμεσα να ξενοικιάσει τα δωμάτια που διέθεσε σε λαθρομετανάστες.

Μετά από σχετική επικοινωνία του lesvospost.com με την ξενοδόχο του ξενοδοχείου στην Αναξο, δήλωσε οτι “η αναστατωση που εχει προκληθεί είναι υπερβολική καθώς στο ξενοδοχείο διαμενει μικρός αριθμός προσφύγων, για 2-3 μέρες, και είναι οικογένειες με παιδιά”, ενώ εξέφρασε την πρόθεση να “κινηθεί νομικά κατά όσων αμαύρωσαν το όνομα του ξενοδοχείου και για την διασπορά ψευδών ειδήσεων από συγκεκριμένα άτομα”.

Η ίδια η ξενοδόχος τόνισε ότι “δεν αναμένεται κανένα άλλο λεωφορείο και χωρίς λόγο έγινε το μπλόκο στην Πέτρα ενώ ο κόσμος ξεσηκώθηκε αναίτια”, ενώ αναφέρθηκε και σε  “απειλητικά μηνύματα που δέχεται ενω απειλούν την οικογένεια της και το ξενοδοχείο».

______________

* με πληροφοριες απο lesvospost.com (Φωτο: Γ. Παπουκας, Δ. Βιολατζη)