Λέσβος: «Με κλέβουν, μου έχουν τραβήξει 30 φορές μαχαίρι κι η ΕΛΑΣ λέει να χτυπώ παλαμάκια!»

Αγρότης από Λέσβο καταγγέλλει την κατάσταση που καθημερινά αντιμετωπίζουν στην περιοχή από την ανεξέλεγκτη δράση των διαβιούντων στα ΚΥΤ του νησιού.

«Με έχουν έχουν ρημάξει, κάθε μέρα προσπαθούν να με κλεψουν, αναγκάζομαι να κοιμάμαι στη στάνη», δήλωσε ο ο 56χρονος αγρότης από τη Μόρια Λέσβου, Στέλιος Καθιώτης, στον ΘΕΜΑ 104,6Fm, καταγγέλλοντας ότι όταν εντόπισε και καταδίωξε επίδοξους διαρρήκτες στο χειμάδι του, βρέθηκαν ασύρματοι στην κατοχή τους. Ο 56άχρονος περιέγραψε την κατάσταση και ανέφερε ότι έχει υποχρεωθεί να τοποθετήσει 32 κάμερες στη στάνη και στο σπίτι του για να προστατευτεί.

«Τους είδα στις 2 τα ξημερώματα, δύο μέσα και δύο να φυλάνε από έξω. Έκανα τέσσερα λεπτά να φτάσω στη στάνη και είχαν βγάλει ένα ζώο και μόλις με είδαν έφυγαν. Η Αστυνομία μου είπε να χτυπάω παλαμάκια και να καλώ την Αστυνομία που θα έρθει μετά από 1 ώρα, όχι την ώρα που είναι αυτοί μέσα. Οι αστυνομικοί θα κάνουν 20 λεπτά να φτάσουν ενώ αυτοί κάνουν 1,5 λεπτό να πιάσουν το ζώο». Ο 56άχρονος αγρότης επεσήμανε ότι οι λαθρομετανάστες, κλέβουν ρεύμα από τα καλώδια της ΔΕΗ για να βάλουν ρεύμα στις σκηνές τους.

Ο 56άχρονος αγρότης από τη Μόρια της Λέσβου, είχε συλληφθεί από την Αστυνομία τον περασμένο Φεβρουάριο (2018) καθώς είχε πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό κατά τριών λαρθομεταναστών που είχαν εισβάλει στο αγρόκτημά του για να κλέψουν ζώα, «τράβηξα το όπλο γιατί μου έχουν τραβήξει 30 φορές μαχαίρι, έχω παραδώσει 10 μαχαίρια, δρεπάνια, ξύλα, λοστούς. Που είναι η υποστήριξη από το κράτος; Τίποτα δεν υπάρχει» σημείωσε ο ίδιος.

Το βίντεο από την στάνη του κ. Καθιώτη

Σύμφωνα με τον Στέλιο Καθιώτη, οι κάτοικοι της Μόριας έχουν χωριστεί σε τρεις πλευρές: «αυτούς που έχουν πάθει ζημιές και κλαίνε, αυτούς που υποστηρίζουν τους μετανάστες γιατί δεν δούλευαν και βρήκαν μια απασχόληση με το μεταναστευτικό και αυτούς που ναι μεν λένε ότι θα βοηθήσουν αλλά δεν κάνουν τίποτα».