ΛΕΣΒΟΣ- Καλλονή: Τις συνθήκες θανάτου 16χρονου και το σοβαρό τραυματισμό 15χρονης, ερευνούν οι Αρχές – (ΦΩΤΟ)

Ο θάνατος 16χρονου, και ο σοβαρός τραυματισμός 15χρονης όταν η μηχανή μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε ο ανήλικος, παρεξέκλινε της πορείας της, κι εξετράπη το βράδυ του Σαββάτου (04/10)-αρχικά- αποδόθηκε σε τροχαίο δυστύχημα. Ωστόσο τα ευρήματα κατά την ιατροδικαστική εξέταση της 15χρονης, προσδιόρισαν κακώσεις και μόλωπες στο πρόσωπο της ανήλικης, μη συμβατές με τροχαίο, κακώσεις οι οποίες αποδίδονται σε βιαιοπταγία, ενώ η ανήλικη δεν είναι σε θέση να θυμηθεί τι συνέβη από τη στιγμή που συναντήθηκαν τα δύο παιδιά, μέχρι τη στιγμή που εντοπίσθηκαν στην ακρη του δρόμου.

 Το απόγευμα του Σαββάτου (04/10), η 15χρονη Νικολέτα Σαράφη, μέσω Facebook, κανονίζει με φίλη της από τα Παράκοιλα της Μυτιλήνης, να συναντηθούν. +ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΕΛΛΗΣΟ 16χρονος φίλος της, Γιώργος Χατζέλλης,  με τη μηχανή του, και τρεις ακόμα μηχανές, θα πήγαιναν την ίδια ημέρα από Μανταμάδο στα Παράκοιλα, όπως εξήγεί σε μηνύματα προς τη 15χρονη Νικολέττα, η οποία δε γνωρίζει τον 16χρονο Γιώργο, αλλά θα μπορούσαν να κατέβουν όλοι μαζί. Προκειμένουν να συνεννηθούν, η φίλη της 15χρονης από τα Παράκοιλα, δίνει στη Νικολέττα, το κινητό του Γιώργου Χατζέλλη. Στις (21.28- 04/10) η συνομιλία τους λήγει και η 15χρονη βγαίνει από το σπίτι της, για να συναντήσει τον 16χρονο.
Το τι συνέβη από εκέι και πέρα, είναι αυτό που αναζητούν οι Αρχές και οι οικογένειες των δύο παιδιών…
Οι δύο έφηβοι, εκτιμάται, ότι ξεκίνησαν για τα Παράκοιλα -περίπου- στις 21.45, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά, με τις μηχανές από το Μανταμάδο, παρέμειναν και κινήθηκαν στην περιοχή της Καλλονής. ΜΥΤΗΛΙΝΗΉταν στις 22.44 (σχεδόν μία ώρα αργότερα) όταν χωρίς να έχουν δώσει σημείο αναφοράς, και χωρίς να έχουν επικοινωνήσει με τα κινητά τους τηλέφωνα, η 15χρονη λαμβάνει μήνυμα από τη φίλη της, η οποία περίμενε τα δύο παιδά στα Παράκοιλα, προκειμένου να μάθει πού βρίσκονται χωρίς να λάβει απάντηση. Ενα τέταρτο σχεδόν αργότερα -λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ- παρέα φίλων των κοριτσιών κατεβαίνει από τα Παράκοιλα στην Καλλονή, από τη διαδρομή που θα ακολουθούσαν ο 16χρονος με τη 15χρονη, χωρίς να τους δουν στο δρόμο. Ωστόσο, κατά την επιστροφή τους η παρέα στα Παράκοιλα -(περίπου στις 02.00 τα ξημερώματα της Κυριακής (05/10)- διακρίνουν τη 15χρονη, κουλουριασμένη σε σκαλοπάτι, χτυπημένη στο πρόσωπο. ΜΥΤΗΛΙΝΗ-ΙΠροσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί, και όταν τη ρωτούν, υποστηρίζει ότι   είχε συναντήσει φίλη της, στο Μόλυβο- όπως αποδείχθηκε κατά την προανάκριση, τα δυο κορίτσια ούτε είχαν συνομιλήσει, ούτε είχαν συνατηθεί-, ενώ έκανε αναφορά σε ανυπόστατα γεγονότα. Η παρέα που είχε ενημερωθεί για τη συνάντηση του 16χρονου Γιώργου με τη 15χρονοη Νικολέττα, τον αναζήτησαν στο σημείο που βρήκαν το κορίτσι, χωρίς όμως να τον εντοπίσουν στην περιοχή. Παρέλαβαν τη 16χρονη, και τη μετέφεραν στο σπίτι της, και οι γονείς της στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας Καλλονής και στη συνέχεια διεκομίσθη στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Κατά την ιατροδικαστική εξέταση της 15χρονης Νικολέτας, ο ιατροδικαστής, διαπιστώνει εκχυμώσεις που φέρει στο πρόσωπό η ανήλικη, και κατάγματα τα οποία δεν είναι συμβατά με το τροχαίο, ενώ τα τραύματα της, αποδίδονται σε βιαιοπραγία- χτυπήματα τα οποία ενδεχομένως είχε δεχθεί .
Αστυνομικοί, μετέβησαν στο Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται η ανήλικη, ωστόσο, δεν είναι σε θέση να περιγράψει τι συνέβη από τη στιγμή που συναντήθηκε με τον 16χρονο, μέχρι την ώρα που την εντόπισαν. Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας του νησιού, ο οποίος εξέδωσε διάταξη, διερεύνησης της υπόθεσης, καθώς και τη διενέργεια ιατροδικαστικής έκθεσης, και τοξικοιστολογικών εξετάσεων με δείγματα και από τα δύο παιδιών, ώστε όπως εκτιμούν, τα εργαστηριακά αποτελέσματα να οδηγήσουν στη διελέυκανση της υπόθεσης.

Χωρίς φθορές.

Σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής, που διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση, από την εξέταση της μηχανής και την αυτοψία στο οδικό δίκτυο, ΜΟΤΑ-Ι +ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΕΛΛΗΣδιαπιστώθηκε ότι το eduro του 16χρονου, δε φέρει ίχνη σύγκρουσης, ωστόσο στο οδόστρωμα, εντοπίζονται ίχνη φρεναρίσματος. Εκτιμάται, ότι ο 16χρονος χάνει τον έλεγχο, προσπάθησε να επαναφέρει τη μηχανή στο οδόστρωμα, η μηχανή ανατρέπεται και καταλήγει αριστερά σε ένα μικρό βάλτο, ενώ ο 16χρονος, εκτινάσσεται σε μικρή απόσταση, από το σημείο του τροχαίου, χτυπάει στα βράχια και τραυματίζεται θανάσιμα. Από τα στοιχεία που έχουν προκύψει, δεν μπορεί να εξακριβωθεί αν η 15χρονη τη στιγμή του τροχαίου, βρίσκεται αναβάτης στο eduro ή αν ο 16χρονος Γιώργος ήταν ο μόνος αναβάτης του δικύκλου. Οπως διαπιστώθηκε η 15χρονη, εντοπίσθηκε σε απόσταση τουλάχιστον 1000 μέτρα μακριά από το σημείο που βρέθηκε το κίκυκλο του 16χρονου, και σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σημείο που εντόπισαν (05/10-07.15) το πρωί της ίδιας ημέρας τη σορό του, ο πατέρας και ο δίδυμος αδελφός του.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή, στη σορό του Γιώργου Χατζέλλη, ο θάνατος του αποδίδεται σε αιμορραγία ενώ έφερε συντριπτικές θωρακικές κακώσεις.
Η κηδεία του Γιώργου Χατζέλλη, τελέσθηκε (08/10) στο χωριό Κάπη της Λέσβου, σε κλίμα οδύνης. Τραγικές φιγούρες, οι γονείς του και ο δίδυμος αδερφός του, οι οποίοι δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη και έχασε τη ζωή του ο 16χρονος.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΗΣ 16ΧΡΟΝΗΣ

Ο πατέρας της 15χρονης Νικολέτας, Τάσος Σαράφης, αναζητά απαντήσεις ώστε να εξακριβώσει τι συνέβη το βράδυ του Σαββάτου(04/10), από τι στιγμή που η ανήλικη κόρη του, κανόνισε με φίλη της να βρεθούν στο σπίτι της, μέχρι τη στιγμή που διερχόμενο αυτοκίνητο, εντόπισε την ανήλικη βαριά τραυματισμένη. Η 15χρονη με την υποστήριξη ψυχολόγου, ενημερώθηκε για το θάνατο του 16χρονου.Ο πατέρας της είχε παραστεί στην κηδεία του Γιώργου Χατζέλλη, για να συμπαρασταθεί στους γονείς του αγοριού που έχασε τη ζωή του, υπό αδιευκρίνηστες συνθήκες, κάτω από τις οποίες τραυματίσθηκε και η κόρη του.ΜΥΤΗΛΙΝΗ-ΙΙ

Σε επικοινωνίες με φίλους και συμμαθητές της 15χρονης, ο Τάσος Σαράφης, πήγε και στο σημείο όπου βρέθηκαν τα δύο παιδιά, ενώ περιμένει τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων τα οποία αναμένονται τις επόμενες ημέρες.Οι γονείς της 16χρονης, απέστειλαν επιστολή προς τον τοπικό τύπο (09/10), για όσα δημοσιεύματα έχουν αναπαραχθεί σχετιά με το τροχαίο.

“Αγαπητοί μας φίλοι επειδή πολλά έχουν γραφτεί σας ενημερώνουμε για την μέχρι τώρα ( Τετάρτη 8/10 2014 ώρα 19.30 ) κατάσταση.Μέχρι την Δευτέρα το μεσημέρι όλα έδειχναν οτι από το τροχαίο ατύχημα έχασε την ζωή του ο άτυχος Γιώργος και τραυματίστηκε η κόρη μας Νικολέτα.+ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΕΛΛΗΣ-Ι
Το άτυχο παλικάρι έχασε την ζωή του όταν έπεσε από την μηχανή.
Τη Δευτέρα το μεσημέρι όμως όταν ο Ιατροδικαστής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, όπου ακόμα νοσηλεύεται η κόρη μας, την εξέτασε διαπίστωσε ότι τα τραύματα που είχε δεν ήταν από το πέσιμο της μηχανής αλλά από γροθιές.Η Νικολέτα μας βρέθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο περίπου 1000 μακριά από τον τόπο του ατυχήματος.
Αμέσως και σύμφωνα πάντα με την εξέταση του Ιατροδικαστή η Αστυνομία ξεκίνησε νέες έρευνες οι οποίες ακόμα συνεχίζονται με ιδιαίτερα εντατικούς ρυθμούς. ΜΥΤΗΛΙΝΗ-ΙΙΙΑναμένουμε τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών. Για ότι νεότερο γι’ αυτή την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Λέσβο θα σας ενημερώσουμε αμέσως. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Νικολέτα ακόμα δεν είναι σε θέση να πει τι ακριβώς συνέβη.
Εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας για τον άδικο χαμό του 16χρονου Γιώργου. Ο Θεός να δίνει κουράγιο στους γονείς του. Είμαστε συντετριμμένοι.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που συμπαραστέκεστε στην τραυματισμένη Νικολέτα μας. Σας ευχαριστούμε μέσα απ’ την καρδιά μας.
Η οικογένεια του Ράδιο Καλλονή 107.7 fm και www.radiokalloni.gr” καταλήγει η επιστολή της οικογένειας της 16χρονης Νικολέτας..

ΠΗΓΗ