Λέσβος: Επεισόδια, εμπρησμοί, και ένταση με τους Αστυνομικούς σε ρόλο “ειδικού διαπραγματευτή”

Η κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου με κατοίκους να επιθυμούν να συνεχίσουν την ήρεμη ζωή τους, και “αλληλέγγυους”, αντιεξουσιαστές και λαθρομετανάστες να προκαλούν επεισόδια και να τους επιτίθενται δείχνουν να πυροδοτούν ανησυχητικές εξελίξεις.

Ταραχές επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ των διαβιουντων λαθρομεταναστών στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας στη Λέσβο συνεχίζονται μεχρι αυτή την ωρα (19/09-21.00) Η Πυροσβεστική Υπηρεσία με πληρωματα και υδροφορες επιχειρεί στο εργο κατασβεσης της φωτιάς.

Περίπου 300 λαθρομετανάστες διέφυγαν από το Κέντρο της Μόριας προς τη χώρα της Μυτιλήνης. Νωρίτερα, προκάλεσαν εμπρησμούς σε χώρους του Κεντρου Κράτησης και ξεσπασε φωτιά που απειλεί την εγκατάσταση η οποία έχει παραδοθεί στις φλόγες.

https://youtu.be/TV0AJfId_Eg

Σύμφωνα με πληροφορίες του nantiareport.gr, η αφορμή για αυτές τις εντάσεις και τα εκτεταμένα επεισόδια προκαλούν ομάδες λαθρομεταναστών από διαφορετικές υπηκοότητες, οο οποίες συγκρούονται με σκοπό τον έλεγχο των παράνομων δραστηριοτήτων εντός του Κέντρου Κράτησης. Η κάθε οργανωμένη “ομάδα” εκ των διαβιούντων λαθρομεταναστών, “διεκδικεί το “κομμάτι” της στις εγκληματικές δράσεις ” σημειώνουν με νόημα οι ίδιες πηγες.

Νωρίτερα κι ενώ οι κάτοικοι της Μόριας διαδήλωναν στη Μυτιλήνη για την κατάσταση που βιώνουν σχεδόν ένα χρόνο με τους χειρισμούς της πολιτείας στο μεταναστευτικό, διαβιούντες λαθρομετανάστες στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας στασιάζαν και  προκαλούσαν επεισόδια και συμπλοκές μεταξυ τους.

Η Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή ώστε να αποκαταστήσουν την τάξη, με την κατάσταση να βρίσκεται εκτός ελέγχου από την εξέγερση των λαθρομεταναστών στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων.

moria-lesvos-19sept2016_3

Ωστόσο όπως επισημαίνεται από καλά ενημερωμένες πηγές, «η κατάσταση που σήμερα περιγράφεται από το σύνολο του τύπου ως “εκτεταμένα επεισόδια” με καταστροφές, και εμπρησμούς, ήταν καθημερινό φαινόμενο εδώ και δύο βδομάδες. Η δράση “αλληλέγγυων” και άλλων που δρουν υποστηρικτικά προς τους λαθρομετανάστες επέφεραν τα σημερινά αποτελέσματα» σημειώνεται χαρακτηριστικά, ενώ ειδική αναφορά γίνεται στο διοικητή του ΚΕΤΥΑ, οι χειρισμοί του οποίου στα μικρότερης έκτασης επεισόδια, και η ανοχή που έχει επιδείξει, να έχει “επιτρέψει” αυτές τις συμπεριφορές εκ των διαβιούντων λαθρομεταναστών.