Λέσβος: Αρνείται την εμπλοκή με το ΙSIS και τις κατηγορίες, ο 51άχρονος Ιρανός

Συνελήφθη στη Λέσβο, και φέρεται να αποδέχθηκε την εμπλοκή του με τρομοκρατική ισλαμική οργάνωση. Ο συνήγορός του 51άχρονου Ιρανού, προχώρησε σε γραπτή δήλωση  για την υπόθεση..

Ο συνήγορός του  51άχρονου Ιρανού, ο οποίος συνελήφθη στη Λέσβο, Παράσχος Σαμαράς, μεγραπτή του δήλωση, στο LesvosNews.gr επιχειρεί να διευκρινίσει για τον πελάτη του,

«Σχετικά με την υπόθεση του «τζιχαντιστή» και ορμώμενος από τις ανακρίβειες που ειπώθηκαν αυθαίρετα, προκειμένου μάλιστα να αποφευχθεί η κρίση πανικού στον λεσβιακό πληθυσμό, ως συνήγορος υπεράσπισης οφείλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα: ο εντολέας μου ουδέποτε παραδέχθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης, για του λόγου το αληθές δεν έγινε συζήτηση κατά τη διάρκεια της ανάκρισης επ΄αυτού, ούτε ενώπιον της Εισαγγελέως τέθηκε τέτοιο ζήτημα.

Επίσης δεν παραδέχθηκε ποτέ την συμμετοχή του στο ISIS, καθώς και ότι δεν είχε καμία σχέση με τους τρεις Αφγανούς (δύο γυναίκες και ένας άντρας). Το διαβατήριο του είναι καθ΄όλα νόμιμο και όχι πλαστό, είναι κάτοικος Βερολίνου (κατέχει γερμανικό διαβατήριο) και διατηρεί επιχείρηση στην Αθήνα.

Δυστυχώς, δεν μπορώ να εισέλθω στην ουσία της υπόθεσης διότι η Κύρια Ανάκριση είναι μυστική και απαγορεύεται να αναφέρω οτιδήποτε περισσότερο από τον Νόμο.
Ωστόσο, οφείλω ως συνήγορος υπεράσπισης όχι μόνο να προφυλάξω τον εντολέα μου, αλλά και να προστατεύσω την κοινή γνώμη από ξενοφοβία και ρατσισμό.»
Μετά τιμής
Παράσχος Σαμαράς, Δικηγόρος