Λέσβος: 20.000 πρόσφυγες.. καταγράφηκαν σε 23ωρες.

3.000 ανήλικοι και 17.000 ενήλικες πρόσφυγες καταγράφηκαν και ταυτοποιήθηκαν τις τελευταίες 23 ώρες, στη Λέσβο.

Στοιχεία-σοκ για το μεταναστευτικό, που αποτυπώνουν απόλυτα και ξεκάθαρα τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος.. με αριθμούς, όπως καταγράφονται οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, παρέδωσε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη Αντώνης Μακρυδημήτρης κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους (09/09).
Στην παράθεση των επίσημων στοιχείων, ανέφερε ότι μόνο τις τελευταίες 23 ώρες, από το βράδυ της Δευτέρας (07/09) έως χθες το βράδυ (08/09), στη Λέσβο κατεγράφησαν περίπου 17.000 ενήλικοι και 3.000-3.500 ανήλικοι  «αναδεικνύοντας» την.. αποτελεσματικότητα της πρώην αναπληρώτριας Υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου, και της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση λαθρομεταναστών και προσφύγων, στα Ελληνικά νησιά, χαρακτήρισε επίτευγμα την προσπάθεια και πρόσθεσε ότι υπό αυτή την έννοια πρέπει κανένας να θεωρήσει ότι η κατάσταση, “βαίνει -καπως- βελτιούμενη”.
Ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη Αντώνης Μακρυδημήτρης, ανέφερε ότι «η χώρα μας, αυτήν τη στιγμή, εκτός των οικονομικών προβλημάτων, δοκιμάζεται και από μία οξεία προσφυγική κρίση. Από την αρχή του έτους έως το τέλος Αυγούστου έχουν καταγραφεί περίπου 250.000 κυρίως πρόσφυγες και μετανάστες -κατά 60-70% Σύριοι-, ενώ τον Σεπτέμβριο υπολογίζεται να καταγραφούν ακόμη περίπου 100.000».
Οπως επεσήμανε ο υπηρεσιακός αναπληρωτής Υπουργός, οι Αστυνομικοί που έχουν διατεθεί, “καταβάλλουν το μέγιστο της προσπάθειας για τη στοιχειώδη ταυτοποίηση και καταγραφή τους και βεβαίως, τον εφοδιασμό τους με σημειώματα, ώστε να μπορούν να διέλθουν τη χώρα”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport