“Λεσβιές, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιλοφυλόφιλοι και Τρανς αστυνομικοί- Συνάδελφοι σαν εσένα μας δίνουν, την Ελπίδα ότι η Αστυνομία αλλάζει”

Με μια ανοιχτή επιστολή προς το συνάδελφο του, ακτιβιστή υπέρ των δικαιωμάτων των ιδιαίτερων κοινωνικών ομάδων και συνδικαλιστή Φωτεινό Παγιαύλα- με πολλούς περισσοτέρους “αποδεκτες”, ωστόσο- απευθύνεται ο Υπαστυνόμος της ΕΛΑΣ Μιχάλης Λώλης, ως ΛΟΑΤ Αστυνομικός και ο ίδιος.

“Φωτεινέ, φίλε και συνάδελφε.
Είμαστε περήφανοι για εσένα και σε ευχαριστούμε ολόψυχα, που χρόνια τώρα παλεύεις κόντρα σε όλους και όλα, μιλώντας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ειδικά τα ΛΟΑΔ.

Δικαιώματα τα οποία για χιλιάδες συναδέλφους που είμαστε Λεσβιές, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιλοφυλόφιλοι και Τρανς αστυνομικοί και ζούμε στο φόβο και μας επιβάλλουν να κρυβόμαστε, τα στερούμαστε.

Αν δε, μιλήσουμε για τα Δικαιώματά μας αυτά, βιώνουμε το χλευασμό, την απαξίωση και κυρίως την ομοφοβία, από ανθρώπους και το χειρότερο από συναδέλφους, που δεν μας γνωρίζουν προσωπικά και δεν δούλεψαν δίπλα μας, παρόλα αυτά επειδή είμαστε περήφανοι ως ΛΟΑΔ Αστυνομικοί, στάθηκαν σε αυτό και εκδηλώνουν το μίσος τους, τόσο στο πρόσωπό μας, όσο και απέναντι σε όλα τα ΛΟΑΔ άτομα, το οποίο μας εκθέτει ανεπανόρθωτα ως Αστυνομία στην κοινωνία.

Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει όμως, ούτε με το μίσος του, την έλλειψη παιδείας και ανθρωπιάς, ούτε με την ομοφοβία του να είμαστε ορατοί, να υπάρχουμε και να μιλάμε ανοιχτά για το Σεξουαλικό Προσανατολισμό μας, δηλαδή ότι ζούμε, ερωτευόμαστε, αγαπάμε και δεν κάνουμε μόνο σεξ με ανθρώπους του ίδιου φύλου.

Συνάδελφοι σαν εσένα μας δίνουν ότι κυρίως στερούμαστε, την Αποδοχή, το Σεβασμό και κυρίως την Ελπίδα ότι η Αστυνομία αλλάζει.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ”.

_________

* το κείμενο άποψης,

ΛΩΛΗΣ_ΕΛΑΣ_ΛΟΑΤ

 του Υπαστυνόμου Μιχάλη Λώλη, τμήμα Δίωξης Ρατσιστικής Βίας/ΔΑΑ απευθύνεται

FB_IMG_1496990543046

στον Αρχιφύλακα Τροχαίας Αθηνών και συνδικαλιστή, Φωτεινό Παγιαύλα.