Λεήμονας Ευρώτα, Λακωνίας: Πολτοποίησαν το κεφάλι της με “μασιά” και κούτσουρο από το τζάκι

Παραβίασαν την είσοδο της οικίας της και εισέβαλαν στο εσωτερικό. Ακολούθησε συμπλοκή με την 64άχρονη γυναίκα να δέχεται πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι πιθανόν με “μασια”* και κούτσουρο από το τζάκι.

Με προσαγωγές υπόπτων η Ασφάλεια Σπάρτης, από την ευρύτερη περιοχή, σε αναζήτηση του δράστη ή των δραστών της δολοφονίας 64άχρονης στον Λεήμονα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας. Δυο αλλοδαποί άνδρες, μεταξύ των προσαχθέντων, ένας Μολδαβός κι ένας Μαροκινος, εξετάζονται ως ύποπτοι για τη δολοφονία.

Οι στοχευμένες προσαγωγές αλλοδαπών ανατολικής καταγωγής, ακολούθησαν καθώς έχουν προκύψει ενδείξεις για ακραίες εγκληματικές συμπεριφορές στην ευρύτερη περιοχή.

Η 64άχρονη γυναίκα έμενε μόνη της, στον Λεήμονα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας καθως τα παιδιά της διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα. Το πρωί (18/11) εντοπίσθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, με πολτοποιημένο το κεφάλι της καθώς έφερε πολλαπλά χτυπήματα, απο το δράστης ή τους δράστες.

Στο τζάκι εντοπίσθηκαν μόνο υπολείμματα από στάχτες.

Οι δράστες αρχικά έσπασαν γυαλινους φεγγίτες στην εξώπορτα, ενώ το “κασωμα” της αλουμινένιας πόρτας στην εισοδο βρέθηκε “γκρεμισμενο” μεσα στο σπιτι. Στα τρία δωμάτια της μονοκατοικίας, είχε προηγηθεί έντονη πάλη, καθως εκτιμάτα η 64άχρονη αμύνθηκε για τη ζωή της, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει αν οι δράστες έχουν αφαιρέσει αντικείμενα  από το εσωτερικό της οικίας.

Σύμφωνα με τα παιδιά της 64άχρονης στο παρελθόν είχαν πέσει θύματα διάρρηξης και κλοπής, με τη μητέρα τους, να αποφεύγει να έχει χρήματα στο σπίτι.

Στο σημείο μετέβη ιατροδικαστής για αυτοψία, ενώ το εγκληματολογικό της Σπάρτης συνέδραμε και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την Αθήνα.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Ασφάλεια Σπάρτης.

______________

* “μασιά”, μεταλλική λαβίδα για τα ξύλα στο τζάκι