Λεχώνια, Πηλίου: Συνελήφθη ο δράστης- Σε φονικό αμοκ επιτέθηκε στην πεθερά του, και δολοφόνησε τη σύζυγο και τον κουνιάδο του

Σε αναζητήσεις πληρώματα της ΟΠΚΕ εντόπισαν το δράστη να κινείται με το όχημά του, σε προσπάθεια διαφυγής, τον κάλεσαν να παραδοθεί και αφού τον εγκλώβισαν, προχώρησαν στη σύλληψή του

Κατάφερε μοιραία πλήγματα με μαχαίρι και προκάλεσε το θάνατο της εν διαστάσει συζύγου του και μητέρας της μόλις δύο ετών κόρης τους, και του αδελφού της ο οποίος ενημερώθηκε για την παρουσία του 29χρονου κουνιάδου του Δ.Ρ στο πατρικό τους και τον τραυματισμό της μάνας τους, και πήγε να αποτρέψει τη μανία του, όταν δέχθηκε τα φονιά πλήγματα από το μαχαίρι που έφερε στην κατοχή του.

Σύμφωνα με  αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr ο 29χρονος Δ.Ρ πρώην σύζυγος έφτασε (05/04-20.00) στη Μακρινίτσα, με το όχημά του, ενώ στην κατοχή του είχε ένα μαχαίρι. Την οργή του 29χρονου Δ.Ρ, αρχικά δέχθηκε η πεθερά του, την οποία συνάντησε πρώτη και της κατάφερε δύο πλήγματα με το μαχαίρι που έφερε στην κατοχή του. Εγκατέλειψε τη γυναίκα αιμόφυρτη και σοβαρά τραυματισμένη, με τον πρώην γαμπρό της, να βρίσκεται στο σπίτι της οικογένειας.  Την παρουσία του αντιλήφθηκαν συχωριανοί τους, και ενημέρωσαν τον 30χρονο κουνιάδο του, Γιώργο Τσάπα, ο οποίος με την αρραβωνιαστικιά του διαμένουν σε άλλο χωρίο της Περιφερειακής Ενότητας και πήγε στο πατρικό του, όπου βρισκόταν η 28χρονη αδελφή του Κωνσταντία  Τσάπα.

Η 28χρονη Κωνσταντία φέρεται να επικοινώνησε με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα καθώς διέκρινε το φονικό αμοκ του εν διαστάσει συζύγου της. Ο 29χρονος Δ.Ρ ήταν μέσα στο σπίτι όταν έφτασε ο 30χρονος Γιώργος Τσάπας.

Μαρτυρίες αναφέρουν φωνές και έντονο καβγά, καθώς είχε καταφέρει πλήγματα με μαχαίρι στην εν διαστάσει σύζυγό του και μητέρα του μόλις δύο ετών νηπιου που είχαναποκτήσει, Κωνσταντίνα Τσάπα, και αιμόφυρτη σωριάστηκε στο έδαφος. Στην προσπάθειά του ο 30χρονος Γιώργος Τσάπας να ακινητοποιήσει τον 29χρονο κουνίαδο του, δέχθηκε και ο ίδιος φονικά πλήγματα από το μαχαίρι που κράδαινε στα χέρια του. Σύμφωνα με πληροφορίες η 28χρονη Κωνσταντία  φέρει τραύματα από μαχαίρι στην κοιλιά και στα πλευρά ενώ ο 30χρονος αδελφός της, Γιώργος  φέρει θανατηφόρο πλήγμα στην κοιλιά και στην καρδιά.

Ο 29χρονος Δ.Ρ μετά το διπλό έγκλημα που διέπραξε, διέφυγε με το όχημά του, ενώ χωριανοί των δύο νεαρών αδελφιών ειδοποίησαν την Αστυνομία. Πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr αναφέρουν ότι την κίνηση του καταζητούμενου Δ.Ρ, εντόπισε Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας εν κινήσει με το ιδιωτικό του δίκυκλο, ο οποίος είχε λάβει γνώση για το διπλό έγκλημα και τις αναζητήσεις για το δράστη, και επιχείρησε να τον ακινητοποιήσει. Σε φονικό αμοκ ο 29χρονος τον παρέσυρε με το όχημά του, και κατάφερε να διαφύγει. Άμεσα ο Αστυνομικός ενημέρωσε την Υπηρεσία του, και πληρώματα της ΟΠΚΕ, εντόπισαν (05/04-21.30) το όχημά του, έξω από τα Λεχώνια με κατεύθυνση το χωριό του, τον Άγιο Βλάσιο Μαγνησίας και κάλεσαν το δράστη να παραδοθεί, τον εγκλώβισαν και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Ως αφορμή για το φονικό αμοκ που κατέβαλλε τον Δ.Ρ και δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγο και τον κουνιάδο του, αποδίδεται στην απόφαση της 28χρονης να απομακρυνθεί από την συζυγική εστία, λόγω των εξάρσεων που παρουσίαζε ο 29χρονος καθώς αντιμετωπίζει θέματα ψυχικής υγείας. Η οικογένεια της εν διαστάσει συζύγου του, είχαν λάβει δικαστική απόφαση περιοριστικών μέτρων- η συζήτηση είχε προσδιορισμό την Τρίτη (06/04) – καθώς οι απειλές σε βάρος τους από τον Δ.Ρ ήταν έντονες και ο ίδιος εμμονικά επίμονος.

Δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, μετέβησαν στο σπίτι της οικογένειας στη Μακρινίτσα Πηλίου, με τα πληρώματα να διαπιστώνουν το θάνατο των δύο αδελφιών. Προανάκριση για το διπλό έγκλημα, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μαγνησίας.