Λασίθι: Εισήχθη με Πανελλαδικές στην ΕΛΑΣ και παραιτήθηκε για να ασχοληθεί με ενοικιαζόμενα καταλύματα

Την πόρτα της εξόδου από την Ελληνική Αστυνομία επέλεξε νεαρός αστυνομικός από το Λασίθι, διεκδικώντας να επενδύσει το μέλλον του στο Air Bnb

Ο 27χρονος, επιτυχών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, κατάφερε την εισαγωγή του στην ΕΛΑΣ ωστόσο βίωσε την απογοήτευση καθώς οι ένστολοι εργάζονται υπό εξοντωτικές συνθήκες σε υπηρεσίες με αποδεκατισμένο προσωπικό και πενιχρές απολαβές . Παραιτήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, και άρχισε να χρίζει νέα καριέρα, στο χώρο του Air Bnb.

Όπως εξηγεί ο Γιώργος Καρτσάκης, πρόεδρος των Αστυνομικών Λασιθίου, ο 27χρονος είναι ο πρώτος που έκανε το βήμα, όχι όμως και ο τελευταίος, καθώς προβλέπεται κύμα μεγάλης φυγής. Καθώς όσοι ένστολοι υπηρετούν -ειδικότερα- σε τουριστικές περιοχές αναγκάζονται να δαπανούν σχεδόν το μισό μισθό τους μόνο για το ενοίκιο μιας γκαρσονιέρας.

Δεν είναι ο μόνος, προειδοποιούν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, οι οποίοι γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί, με πλειάδα συναδέλφων τους να σκέφτονται να ακολουθήσουν το παράδειγμα του 27χρονου.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες του Λασιθίου είναι εξαιρετικά υποστελεχωμένες, ενώ μέσα στην επόμενη 5ετία 55 από τους 260 αστυνομικούς που υπηρετούν στο νομό θα συνταξιοδοτηθούν με λειτουργία των υπηρεσιών να οδηγείται σε αδιέξοδο.

________________

neakriti.gr