Λάρισα: Το “επαναστατικό παράγγελμα” από το μικρόφωνο του Δημοτικού Ραδιοφώνου κατά Αστυνομικών.. τον έπαυσε από συνεργάτη

Εκτός του δυναμικού των συνεργατών του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας, έθεσε ο Δήμος “αλληλέγγυο” εθελοντή μουσικό παραγωγό, με αφορμή ακραίο και προσβλητικό σχόλιο σε βάρος των Αστυνομικών

Ανήμερα τη 17η Δεκεμβρίου, στην εκπομπή «Τέρμα τα νάζια» από το Δημοτικό Ραδιόφωνο της Λάρισας, ο εθελοντής μουσικός παραγωγός, Κώστας Σταυριανός , αφιέρωσε την εκπομπή του στην Ελληνική Αστυνομία. Με τραγούδι στην έναρξη της εκπομπής το «Fascist cops» των The Kids, μεταξύ άλλων σχολίασε το μάδημα της ανθοδέσμης, ο παραγωγός μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι «φυσικά δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί το ίδιο, υπάρχουν και κάποιοι που έχουν τη διάθεση να τηρήσουν το Σύνταγμα και να μην καταστρατηγούν συνεχώς τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών».

Σε άλλο σχόλιό του από τον αέρα του Δημοτικού Ραδιοφώνου,ο εθελοντής μουσικός παραγωγός, Κώστας Σταυριανός, και πάλι σε βάρος της Αστυνομίας, ανέφερε, «Η Ελληνική Αστυνομία ομολογουμένως καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες, ειδικά τελευταία, για να δικαιολογήσει όλους τους χαρακτηρισμούς που κατά καιρούς τής προσάπτει ο ελληνικός λαός. Αυτοί οι συμπολίτες μας που εξεπλάγησαν προφανώς και δεν γνωρίζουν ότι οι αστυνομικοί στις πορείες από το 2008 και εντεύθεν βρίζουν εν χορώ τον νεκρό και ρωτάνε τους συγκεντρωμένους «πού είναι ο Αλέξης;»». Ενώ συνέχισε με προσωπική επίθεση στον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΛΑΣ, αναφέροντας στο σχόλιό του, «Το ψάρι φυσικά βρομάει από το κεφάλι. Το αίτημά τους ήταν να βρεθεί μια ηγεσία που να τους λύσει τα χέρια. Και εισακούστηκε το αίτημα αυτό από τον Χρυσοχοΐδη. Λύθηκαν τα χέρια, ανοίγουν κεφάλια, σπάνε τα χέρια, παραβιάζεται το οικογενειακό άσυλο. Η Ελληνική Αστυνομία που αποφεύγει να φοράει διακριτικά όπως υποχρεούται, αλλά φοράει άλλα διακριτικά, όπως σιδηρογροθιές στα κράνη και ναζιστικά σύμβολα στα μπράτσα».

Είχε προηγηθεί ανήμερα την 6η Δεκέμβρη, ανάλογο περιστατικό “επαναστατικής γυμναστικής” με υβριστικό σχόλιο σε βάρος των Αστυνομικών από τον “αλληλέγγυο” δημοσιογράφο του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας, Ηλία Σκυλλάκο, σε ανάρτησή του στο λογαριασμό που διατηρεί σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης. Η υβριστική και προκλητική ανάρτησή του, «Ακούω ΜΑΤατζήδες να χαχανίζουν, είμαι να σπρώξω μια γλάστρα να πέσει» , είχε και τότε προκάλεσε την αντίδραση των ενστόλων της τοπικής Αστυνομίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, Θανάσης Νταβούρας, για το σχόλιό του τον δικηγόρο- εθελοντή μουσικό παραγωγό στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας, Κώστα Σταυριανού, προχώρησε σε καταγγελία  για «ρατσισμό απέναντι στους αστυνομικούς», καλώντας παράλληλα τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, να πάρει θέση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, Θανάσης Νταβούρας , «Ως εργαζόμενος και πολίτης της Λάρισας, με θλίβει το γεγονός ότι συνεχίζεται από εργαζόμενους στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας, αυτή τη φορά μάλιστα μέσω της συχνότητας αυτού, ο πόλεμος μίσους και λάσπης κατά των συναδέλφων μου αστυνομικών… Καταδικάζω απερίφραστα τέτοιες ρατσιστικές απόψεις και τους εκφραστές τους. Οι Έλληνες αστυνομικοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου και χαίρουν της συντριπτικής αποδοχής από τους συμπολίτες.
Αναμένω πλέον την επίσημη αντίδραση του δημάρχου Λαρισαίων, με τον οποίο ως Ένωση Αστυνομικών Λάρισας έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και θεωρώ ότι το ήθος του και γενικότερα η προσωπικότητά του, επ’ ουδενί επικροτούν τέτοιες απόψεις.
Είμαι περήφανος για τους συναδέλφους μου και για το επάγγελμά μου».

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Λαρισαίων, για όσα διατυπώθηκαν από τον αέρα του Δημοτικού Ραδιοφώνου, και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσαν από τη Δευτέρα (21/12) εκτός δυναμικού των συνεργατών του σταθμού τον εθελοντή μουσικό παραγωγό. Στο κείμενο της ανακοίνωσης η Δημοτική Αρχή Λάρισας, αναφέρει, «Ο εν λόγω μουσικός παραγωγός ως εθελοντής συνεργάτης του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας ανέλαβε εδώ και έναν χρόνο εκπομπή με μουσικές επιλογές. Ο ίδιος επέλεξε να καταχραστεί της φιλοξενίας, μετατρέποντάς τη αυθαίρετα σε εκπομπή πολιτικού σχολιασμού και μάλιστα αξιοποιώντας το μικρόφωνο ενός δημόσιου μέσου, για έναν μονόλογο προβολής των προσωπικών του απόψεων για την Ελληνική Αστυνομία. Κατόπιν αυτών, από αυτή τη στιγμή, καταδικάζοντας την ενέργειά του, θέτουμε αυτόν εκτός του δυναμικού των συνεργατών του Δημοτικού Ραδιοφώνου».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας Θανάσης Νταβούρας, μιλώντας στην «Ε» της Λάρισας, για την εξέλιξη μεταξύ ανέφερε, «όσον αφορά στη διακοπή της συνεργασίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου με τον μουσικό παραγωγό, είναι απόφαση του Δήμου και δεν θα εμπλακώ στις εσωτερικές λειτουργίες του, ούτε φυσικά μας ικανοποιεί να χάνουν άνθρωποι τη δουλειά τους. Για να το έκανε όμως ο Δήμος, κάποιους κανόνες παραβίασε ο εν λόγω συνεργάτης του. Εγώ, είμαι υποχρεωμένος, από τη θέση μου να προστατεύσω τους συναδέλφους μου και είναι λυπηρό να δέχονται τέτοια επίθεση όπως έκανε στην εκπομπή του ο δικηγόρος παραγωγός».

Ερωτήματα για τη λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου, θέτει στη Δημοτική Αρχή, και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν» Κωσταντίνος Βαϊούλης, και παράλληλα ζητά να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης (22/12).
Το κείμενο της επιστολής του επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Κωνσταντίνου Βαϊούλη, «Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας, με την ευθεία, άκρως αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική και αήθη επίθεση από παραγωγό του Δημοτικού Ραδιοφώνου εναντίον συλλήβδην όλων των αστυνομικών στις 17/12/2020, που ακολούθησε τη χυδαία και από όλους καταδικαστέα ανάρτηση νεοπροσληφθέντος δημοσιογράφου στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, εις βάρος επίσης αστυνομικών της πόλης μας στις 6 Δεκεμβρίου του 2020, προκύπτει επιτακτική ανάγκη να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο εκτενέστερα και ουσιαστικότερα η συνολική λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου.
Η Δημοτική Παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» ζητά να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 22/12/2020 συνολικά η λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου και να απαντηθούν από τη Δημοτική Αρχή και κυρίως από τον δήμαρχο κ. Καλογιάννη, υπό την αποκλειστική εποπτεία του οποίου λειτουργεί το Δημοτικό Ραδιόφωνο, τα εξής:
-Με ποια κριτήρια επιλέγονται οι εξωτερικοί συνεργάτες του Δημοτικού Ραδιοφώνου; Η πρόσληψή τους γίνεται με απευθείας αναθέσεις από τον δήμαρχο; Ποιο είναι το ύψος των αμοιβών τους;
-Είναι γνωστό ότι η Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας δεν καλύπτεται ούτε εντάσσεται σε κανένα νομικό καθεστώς και λειτουργεί κυριολεκτικά «στον αέρα».
Σκοπεύει ο κ. δήμαρχος να συνεχίσει να καλύπτει αυτή την παρανομία ή επιβάλλεται να προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο σε απόφαση που θα οδηγεί στην πλήρη νομιμοποίησή του;
-Υπάρχει αναλογική κάλυψη όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου;
-Καταδικάζει το περιεχόμενο της εκπομπής στις 17/12/2020;
Η Δημοτική Παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» πιστεύει ότι τέτοια αντιδημοκρατική και διχαστική εκφορά λόγου, από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου, πρέπει να καταδικαστεί από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Επιπλέον, απαιτείται η εκ βάθρων ανασυγκρότηση της λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ώστε να καταστεί ένα πλουραλιστικό, αντικειμενικό, με προσήλωση στη δημοσιογραφική δημοκρατική δεοντολογία μέσο. Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας δεν είναι ένα «λάφυρο» που το χρησιμοποιεί ο κάθε δήμαρχος για τη δημιουργία προσωπικού του «στρατού» και την προβολή του με την «τακτοποίηση ημετέρων».
Η Δημοτική Παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» προτείνει την άμεση σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής η οποία θα βάλει τέλος στην ανομία και στην αντιδημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου και θα αξιοποιήσει όλο το μόνιμο προσωπικό του ραδιοφώνου χωρίς αποκλεισμούς, επιλεκτικές περιθωριοποιήσεις και απευθείας αναθέσεις σε εξωτερικούς «ημετέρους».
Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας ανήκει στον Δημοκρατικό Λαό της Λάρισας και πρέπει -επιτέλους-να αξιοποιήσει τον πραγματικό θησαυρό των ραδιοφωνικών παραγωγών, των εκπομπών, των συνεντεύξεων και του αρχείου του. Υπάρχουν τόσα που πρέπει και να σωθούν και να γίνουν κτήμα όλων των Λαρισαίων. Θα είναι μια τεράστια συμβολή στην ίδια την ιστορία της πόλης και των ανθρώπων της».