Λάρισα: Ένα χρόνο φυλακή στους δύο Ρομά- Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς όταν κλήθηκαν για συστάσεις σε ηχορύπανση

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας καταδίκασε πλέον με ποινές φυλάκισης ενός έτους δύο -πρώην πλέον- διαβιούντες στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας για επίθεση και βιαιοπραγία σε βάρος αστυνομικών της Άμεσης Δράσης

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης θύματα της απρόκλητης οργανωμένης συμπεριφοράς των Ρομά εξαδέλφων, ανέφεραν για το περιστατικό ότι έλαβαν κλήση στις 074.00πμ της 23ης Ιουλίου 2017 να μεταβούν στη συνοικία της Νέας Σμύρνης Λάρισας, μετά από διαμαρτυρία περιοίκων για ηχορύπανση ,διαχρονικό πρόβλημα του οικισμού. Οι  δύο Ρομά κατηγορουμένους, επιτέθηκαν αρχικά φραστικά και στη συνέχεια με γροθιές στους δύο αστυνομικούς της Αμεσης Δρασης. Όπως διαπιστώθηκε οι Ρομά συμμετείχαν σε γλέντι μέχρι πρωίας πίνοντας, ενώ αμέσως μετά το επεισόδιο ομόφυλοί τους, τους φυγάδευσαν για να αποφύγουν τη σύλληψη. Όπως διακριβώθηκε, εκ των κατηγορουμένων είχαν διοργανώσει γλέντι και είχαν δυνατά τη μουσική, γιορτάζοντας τον ερχομό του εξαδέλφου τους από την Κύπρο.

«Ήμασταν σε κατάσταση μέθης» υποστήριξαν τα δύο Ρομά εξαδέφια και κατηγορούμενοι οι οποίοι παρέστησαν στην ακροαματική διαδικασία κατά την απολογία τους, ενώ ζήτησαν συγγνώμη από τους αστυνομικούς και επανέλαβαν αποχωρώντας από τη δικαστική αίθουσα.