Λάρισα: Αστυνομικός παραιτήθηκε από το Σώμα κι έγινε αγρότης |ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Επιτυχων μέσω του θεσμού των πανελληνίων (2005) εντάχθηκε στην ΕΛ.ΑΣ, την οποία υπηρετησε για επτα χρόνια. Σήμερα, ο πρώην Αστυνομικός, από την Ελασσόνα της Λάρισας, ασχολείται με την παραγωγή οίνου και ξηρών καρπών, αλλά και με την οινοποιία.


image

Χαρούμενος που υλοποίησε ένα όνειρο πολλών ετών, τη δημιουργία ενός οινοποιείου, στη γενέτειρά του στην περιοχή της Μηλέας Ελασσόνας είναι ο 29χρόνος Θεόδωρος Μηνάς.

Για δυο χρόνια φοίτησε στη Σχολή Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή και στη συνέχεια υπηρέτησε για 7 χρόνια στην Αθήνα.

Αν και αισθανόταν τυχερός, λόγω της άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασής του, αν λάβουμε υπόψη τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που κυριαρχούν στους νέους, παρόλα αυτά στο πίσω μέρος του μυαλού του πάντα υπήρχε το ενδεχόμενο της επιστροφής στο χωριό του.

Η σκέψη του ήταν πάντα στα χωράφια της οικογένειάς του, η οποία εδώ και τρεις γενιές, ασχολείται με την παραγωγή οίνου και ξηρών καρπών, αλλά και με την οινοποιία.

Η απόφαση να παραιτηθεί από το Σώμα της Αστυνομίας δεν ήταν δύσκολη. «Γνωρίζοντας ότι υπήρχε υποδομή, ήταν για μένα πιο εύκολο να πάρω την απόφαση να παραιτηθώ και να ασχοληθώ με τον αγροτικό τομέα.

Σίγουρα η κίνηση αυτή εμπεριείχε ένα βαθμό ρίσκου, αλλά η ενασχόλησή μου με τη γεωργία και την οικογενειακή επιχείρηση είναι κάτι που με ευχαριστεί και με γεμίζει» υποστηρίζει στην «Ε» ο Θόδωρος Μηνάς και συμπληρώνει: Μπορεί η γεωργία ως επάγγελμα να είναι σωματικά πιο κουραστική, αλλά αυτό αντισταθμίζεται από το αίσθημα της παραγωγής και της δημιουργίας.

Ένας άλλος παράγοντας για την απόφασή μου αυτή ήταν η ποιότητα ζωής.

Έχοντας μεγαλώσει στην επαρχία, θεωρώ ότι ο τρόπος ζωής διαφέρει κατά πολύ σε σχέση με αυτόν της πρωτεύουσας».

Ο Θόδωρος Μηνάς δηλώνει «αρκετά ευχαριστημένος με την επιλογή που έχει κάνει, ενώ πολύ γρήγορα κατάφερε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της ζωής του.

Ασχολείται με την παραγωγή ξηρών καρπών και συγκεκριμένα των καρυδιών και αμυγδάλων και στόχος του είναι η διατήρηση και βελτιστοποίηση της ποιότητας, χαρακτηριστικό που διακρίνει την οικογενειακή του επιχείρηση, τόσα χρόνια.

Σχετικά με το οινοποιείο που πρόσφατα δημιουργήθηκε, προτεραιότητά του είναι η παραγωγή και τυποποίηση ποιοτικού και εύγευστου οίνου, γεγονός που θα συμβάλει στη σταδιακή εδραίωση της επιχείρησης στον τομέα της οινοποίησης.

___________

*Γ. Ρούστας/ eleftheria.gr