Λαμία: Μεμονομένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ αφίχθησαν στην πόλη- Σε επιφυλακή η ΔΑ Φθιώτιδας

Σε κατάσταση «αυξημένης ετοιμότητας» βρίσκεται το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας εν όψει του ποδοσφαιρικού αγώνα Λαμία-ΠΑΟΚ στο ΔΑΚ.

Σε εφαρμογή το πολυεπίπεδο σχέδιο της Αστυνομίας σε αποτροπή προσέγγισης και συμπλοκής οπαδών με αφορμή τον αγώνα (17/02) στο γήπεδο της Λαμίας της ομάδας της πόλης με τον ΠΑΟΚ.

Με μεμονωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ να εχουν αφιχθεί στην πόλη της Λαμίας από νωρίς (17/02) ενόψει της αναμέτρησης της ομάδας τους με τη “Λαμία”, οι Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα. Αναφορές σημειώνουν ότι οπαδοί του ΠΑΟΚ διανυκτέρευσαν στα Καμένα Βούρλα, όπου κατέλυσε και η επίσημη αποστολή του “δικεφάλου του Βορρά”. Ενώ μετακίνηση- μικρού αριθμού- οπαδών του ΠΑΟΚ στην πόλη της Λαμία πραγματοποιήθηκε και σιδηροδρομικώς ωστόσο εντοπίστηκαν στον Σ.Σ.Λειανοκλαδίου, όπου παραμένουν υπό επιτήρηση και πρόκειται να επαναπροωθηθούν στη Θεσσαλονίκη με το επόμενο τρένο.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου (17/02) οι Αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν σε επιφυλακή

Κλούβες Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης από το πρωί (17/02) έχουν σταθμεύει στην Πλατεία Λαού, ενώ σε κεντρικά σημεία της πόλης και στην Περιφερειακή και το Εθνικό Οδικό δίκτυο, είναι έντονη η παρουσία της Αστυνομίας.

Αναφορές για μεμονωμένες μετακινήσεις οπαδών του ΠΑΟΚ με ιδιωτικά αυτοκίνητα, με τους επιβαίνοντες να απαγορεύεται η είσοδος στην πόλη της Λαμίας, και τα οχήματά τους να κινητοποιούνται στα διόδια.

ΠΑΟΚ

Η μετακίνηση van που σύμφωνα με πληροφορίες μετάφεραν ομαδικά οπαδούς του ΠΑΟΚ, έθεσαν σε κινητοποίηση τις Αστυνομικές δυνάμεις. Οι ίδιες Αστυνομικές πηγές, σύμφωνα με το πληροφοριακό δελτίο, επισημαίνουν ότι πρόθεση των οργανωμένων συνδεσμιτών είναι να προσεγγίσουν τα γραφεία της ΑΕΚ στην Λαμία, καθώς οι σχέσεις των δύο υποστηρικτών των ομάδων, χαρακτηρίζονται τεταμένες. Ενώ νωρίτερα είχε αποτραπεί από τις Αστυνομικές δυνάμεις, η μετάβαση οπαδών της ΑΕΚ από όμορες θεσσαλικές πόλεις και την Αθήνα, για περιφρούρησης των γραφείων της ΑΕΚ στην πόλη της Λαμίας.

Με γενική εντολή τα καταστήματα της πόλης, σε απόσταση 200-300 μέτρων από το ΔΑΚ, παραμένουν κλειστά

O Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος, Μιλτιάδης Πουρσανίδης αναφορικά με την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών του ΠΑΟΚ στη Λαμία, «Έχει βγει απόφαση απαγόρευσης μετακίνησης οργανωμένων και μεμονωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ. Υπάρχει και σημερινή απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, που απαγορεύει γενικά τις μετακινήσεις των οπαδών των τεσσάρων μεγάλων ομάδων. Ο πρόεδρος της Λαμίας θα δώσει εισιτήρια μόνο στους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας. Όλα δείχνουν ότι θα γίνει ένα ήσυχο, όμορφο παιχνίδι, χωρίς κανένα πρόβλημα».

Μέτρα Τάξης έχουν αναπτυχθει περιμετρικά του ΔΑΚ ενώ οι έλεγχοι είναι αυξημένοι για την πρόσβαση προς το γήπεδο

Ο Ταξίαρχος της Στερεάς, αναφερθηκε και στη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα χωρίς οπαδούς των δυο ομάδων, «Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά παρατράγουδα στα γήπεδα. Αυτό είναι ένα μέτρο από την πολιτεία, προκειμένου να μπορέσουμε να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Να απολαμβάνουμε ατμόσφαιρα γηπέδων ανάλογη με αυτή στα αγγλικά και στα ισπανικά γήπεδα. Ίσως σε μερικά χρόνια τα καταφέρουμε και να μην χρειάζεται το μέτρο της απαγόρευσης μετακινήσεων. Αυτή τη στιγμή δεν δείχνουμε να τα καταφέρνουμε».