Λαμία: Κλιμάκιο του ΕΦΕΤ σε τμήμα του εργοστασίου που δεν κάηκε

Μία ημέρα πριν τον έλεγχο του ΕΦΕΤ, μετά από καταγγελίες για μαζική δηλητηρίαση σε μαθητές Δημοτικών, τα οποία κατανάλωσαν σχολικά γεύματα της εταιρείας οι εγκαταστάσεις  τυλίχθηκαν στις φλόγες

Υπενθυμίζεται ότι οι εγκαταστάσεις τυλίχθηκαν στις φλόγες την Κυριακή (19/05), μία ημέρα πριν τον έλεγχο του ΕΦΕΤ, μετά από καταγγελίες για προβλήματα υγείας σε παιδιά τα οποία κατανάλωσαν σχολικά γεύματα της εταιρείας.

Ο έλεγχος του ΕΦΕΤ ήταν προγραμματισμένος για να διαπιστωθεί αν τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι υγειονομικοί κανονισμοί τη Δευτέρα (20/05) μια ημέρα μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο παραγωγής σχολικών γευμάτων στη Λαμία. Σήμερα (21/05) κλιμάκιο του ΕΦΕΤ μετέβη στη μονάδα στο τμήμα δεν έχει καταστραφεί και μπορεί να επαναλειτουργήσει.

Ο ΕΟΔΥ έχει ενεργήσει ελέγχους ποιότητας σε πακέτα από τα γεύματα, που μοιράστηκαν στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Λαμίας, και εντοπίσθηκε στέλεχος σταφυλόκοκκου. Εκτός από τα μηχανήματα και τα φορτηγά που μεταφέρουν το φαγητό, είναι πιθανόν ο σταφυλόκοκκος να βρέθηκε από μη τήρηση κανόνων ατομικής υγιεινής.