Λαμία: Αστυνομικός απέτρεψε αυτοχειρία Ρομά απο κτήριο στο κέντρο της πόλης

Αστυνομικός του ΑΤ Λαμίας, σε υπηρεσιακή διάταξη κλήθηκε να επέμβει σε αποτροπή πρόθεσης αυτοχειρίας απο Ρομά, στο κέντρο της πόλης.

Ήταν το πρωί της Τρίτης (22/05) όταν διερχόμενοι πολίτες και επιχειρηματίες στο κέντρο της πόλης, άκουσαν τις φωνές από κτήριο στην κάτω πλευρά της πλατείας Πάρκου στο κέντρο της πόλης .

Άμεσα ενημερώθηκε και έσπευσε στο σημείο πληρώμα της ΕΛ.ΑΣ με τους Αστυνομικούς να διακόπτουν την κυκλοφορία στο δρόμο που περνάει μπροστά από το κτήριο. Πολίτης κατέγραψε το περιστατικό και την επέμβαση της Αστυνομίας.

Στην ταράτσα του κτηρίου Ρομά σε υπερδιέγερση και σε κατάσταση προχωρημένης μέθης, με ύβρεις απειλούσε να ενεργήσει αυτοχειρία.

Ωστόσο η ανταπόκριση του μάχιμου Αστυνομικού του ΑΤ Λαμίας,  Ανδρέα Ανυφαντή, ήταν άμεση. Αν και επέστρεψε στην ενεργό μάχιμη υπηρεσία, πολύ πρόσφατα μετά από τρίτο χειρουργείο στη μέση, ανέβηκε  από το κλιμακοστάσιο στην ταράτσα και χωρίς να γίνει αντιληπτός από το Ρομά, βρέθηκε πίσω του, τον αιφνιδίασε και με λαβή τον τράβηξε στο εσωτερικό του κτηρίου, και ενεργώντας ακινητοποίηση τον χειροπέδισε .

Ο Ρομά μετήχθη στο Τμήμα της πόλης. Όπως διακριβώθηκε, πρόκειται για αλκοολικό και πατέρα πέντε ανηλίκων παιδιών ο οποίος υπό την επήρεια μέθης ανέβηκε στο κτήριο, με απειλές κατά τις ζωής του καθώς ύστερα από έξωση η επταμελής οικογένεια του, έμεινε άστεγη.