Λαγανάς Ζακύνθου: Στον Εισαγγελέα οι 8 με ταυτοποίηση από το βιντεοληπτικό υλικό για το θανάσιμο τραυματισμό του 22άχρονου Αμερικανού

Στον Εισαγγελέα Ζακύνθου οδηγούνται οι οκτώ συλληφθέντες, που εμπλέκονται στην υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού, του 22άχρονου Αμερικανού Bakari Henderson, σε συμπλοκή έξω από club στο Λαγανά Ζακύνθου.

Συνολικά οχτώ άτομα- μεταξύ των οποίων ο 34άχρονο batman και ο 32άχρονος Σέρβος με βρετανικό διαβατήριο υπεύθυνος ασφάλειας του Club– καθώς και έξι Σέρβους υπηκόους- δυο 18άχρονοι, 21άχρονος δυο 22άχρονος Sinisa P. και Nenad J., και 25άχρονος- με τους οποίους αρχικά “παρεξηγήθηκε” ο 22άχρονος Bakari Henderson αναμένεται να μεταχθούν (08/07) ενώπιον του Εισαγγελέα Ζακύνθου.

Στις συλλήψεις προχώρησε η Ασφάλεια Ζακύνθου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, με την εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού από το “Bar Code” στο οποίο έχουν αποτυπωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι στο θανατηφόρο επεισόδιο, όπως εξελίχθηκε για τον νεαρό αφροαμερικανό, Bakari Henderson.

Στο βιντεοληπτικό υλικό της επιχείρησης διάρκειας 30 δευτερολέπτων οσο διήρκησε το θανατηφόρου επεισόδιο, διακρίνεται ο 22άχρονος Αμερικανός με την παρέα του, να αποτυπώσουν τη διασκέδασή τους σε φωτογραφικά στιγμιότυπα, και σε μια από τις “selfie” μαζί με Σέρβα σερβιτόρα του “BarCode”. Είναι η αφορμή για τον 32άχρονο Σέρβο υπεύθυνος ασφαλείας, ο οποίος διακρίνεται να πλησιάζει την παρέα να διαπληκτίζονται φραστικά με τον 22άχρονο Bakari Henderson και τον χαστουκίζει. Η αντίδραση του αφροαμερικανού ήταν να τον χτυπήσει με γροθιά και το επεισόδιο να εξελίσσεται με μοιραία κατάληξη για τον 22άχρονο Αμερικανό, ο οποίος τρέχοντας επιχειρεί να απομακρυνθεί από το κλαμπ.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, Αγγελική Τζιόλα, σε εγκεφαλική αιμορραγία αποδίδεται ο θάνατός του 22άχρονου Αμερικανού. Το θανατηφόρο χτύπημα, προκλήθε από «θλων όργανο», ενδεχομένως με κλωτσιά ή γροθιά. Δε φέρει αμυντικά τραύματα ένδειξη του αιφνιδιασμού του, ενώ έφερε εκδορές και σε άλλα σημεία του κορμού όπως ο θώρακας.

 

bakari-henderson_ΛΑΓΑΝΆ ΖΑΚΥΝΘΟΣ_ΕΓΚΛΗΜΑ

Ο 22άχρονος Henderson Backary ειχε ολοκληρώσει τη φοίτησή του στο Πανεπιστήμιο της   Αριζόνα και βρισκόταν στο νησί του Ιονίου με τους φίλους του. Τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την βίαιη επίθεση σε βάρος του και το θανάσιμο τραυματισμό του, δεν έχουν διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με το ρεπορταζ τηλεοπτικού δικτύου, η οικογένειά του πληροφορήθηκε το θάνατό του, συνεπεία του άγριου ξυλοδαρμού του, στο “BarCode” στην περιοχή του Λαγανά στη Ζάκυνθο και εξέδωσε γραπτή δήλωση στο mystatesman.com, στην οποία αναφέρει ότι ο νεαρός είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα για τη φωτογράφηση της νέας του συλλογής μόδας.

«Αγαπούσε να περνά χρόνο με την οικογένειά του και τους φίλους του, να ταξιδεύει και να γνωρίζει καινούριους ανθρώπους. Ήταν ένας στοχαστής και του άρεσε να ξεκινά νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες» αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειας.

Φίλοι του, στην ίδια ανακοίνωση, σημειώνουν: «Κύριε και κυρία Henderson, ο Bacary ήταν ένας καταπληκτικός φίλος, ένας από τους καλύτερους και παλιότερους φίλους, και ένας από τους πιο αυθεντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει».

Οι έρευνες των ελληνικών Αρχών συνεχίζονται για την ταυτοποίηση όλων τω εμπλεκομένων στη συμπλοκή με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 22άχρονου Αμερικανού τουρίστα.